USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Військовим з Волині передали 20 тонн допомоги

23 Серпня 2014 12:46
20 тонн продуктів та 25 тисяч гривень для волинських бійців зібрали на Волині. Про це інформують у прес-службі Волинської єпархії.

Куликовичі і Ситниця, Колки, Старосілля, Розничі, Боровичі, Грузятин, Довжиця, Годомичі, Яблунька, Рудки, Будки, Кам’януха, Новосілки, Четвертня, Чорниж, Нічогівка, Матейки, Осниця, Красноволя, Рудники… У кожному із цих поліських сіл парафіяни місцевих храмів відгукнулися на прохання своїх духовних пастирів і поділилися із земляками, які нині служать у зоні АТО, чим тільки й могли.

Протоієрей Олександр Климук, який служить у селі Куликовичі, каже: люди несли свої пожертви зі слізьми на очах і з молитвою на устах. Бо нині серед записок за здоров’я, які подають у храмах, дуже багато таких, в яких просять молитися за того чи іншого воїна. Власне і чужі люди моляться за своїх земляків, які стали солдатами.

Свою доброчинну акцію священики та парафіяни Колківського благочиння організували за підтримки луцького Автомайдану: його учасники і забирали допомогу по селах. І якщо спочатку автомайданівці готувалися об’їхати добру половину сіл за один день, то не так сталося: допомоги зібрали так багато, що довелося робити кілька рейсів.

Найменше збирали картоплі, бо на цьому наголошували священики, адже вона займає багато місця. Та й у зоні АТО нашим воїнам потрібно чимало інших речей. То ж приносили одяг, засоби захисту та гігієни, продукти, медикаменти. Протоієрей Олександр Білінський, настоятель храму у селищі Колки, каже, що храм не закривався три дні: люди все несли і несли допомогу. Добровільно, без повинності, з християнського милосердя і щирої поліської доброти.

Отець Олександр Климук, який і став у благочинні організатором збору допомоги для української армії, також був вражений рівнем довіри парафіян, їхньою повагою до наших армійців, прагненням підтримати державу. Відтак, зібрали кілька десятків тонн продуктів, одягу та інших потрібних солдатам у зоні АТО речей. І хоча ніхто з батюшок не говорив про гроші на армію, але люди несли і їх: хто 20 гривень, а хто і 200. Так зібрали 25 тисяч гривень!

"Наші люди – віруючі, вони серцем сприймають слова зі Святого Письма про те, чому треба нагодувати голодного, напоїти спраглого, дати прихисток подорожньому… Милосердя і милостиня дуже важливі для нашого спасіння. І як духовний пастир, дуже радий, що душі моїх парафіян виявилися такими відкритими для добра і співчуття", – каже отець Олександр Климук, і ці слова може повторити кожен зі священиків Колківського благочиння.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у храмах Волинської єпархії УПЦ повсякчас звершується молитва за мир на українській землі. І віруючі люди, які живуть з Богом у серці, готові, як бачимо, останнім поділитися, аби цей мир настав швидше.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 17:20
Колонна, перевозвишая помощь и вооружение батальону Айдар, перехвачена ополчением и распределена по назначению Мотороллой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus