USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Майже 30 команд та ігри протягом року: у Луцьку стартувала шкільна ліга Mind Game. Фото

27 Вересня 2023 09:50
В обласному центрі Волині розпочалася шкільна ліга інтелектуальної гри Mind Game 2023-2024. Раніше Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцькою міською радою організовували лише разові ігри для школярів та студентів, але тепер вирішили масштабувати Mind Game, розпочавши чемпіонат для учнів 8-9 класів Луцької міської громади.

Учора в церкві «Фіміам», яка надала приміщення для юних інтелектуалів, на першу гру зібралося 27 команд з усіх навчальних закладів громади. Протягом навчального року вони зіграють дев’ять ігор, після кожної з яких переможці отримуватимуть призи. Однак головний приз дістанеться команді, яка буде найвище у рейтингу після усіх зіграних ігор.
«Організатори довго не могли визначитися, хто має стати новоспеченим ведучим нового сезону Mind Game. Обирали між Сергієм Притулою та мною і зрештою вирішили не економити на ведучому, тому сьогодні з вами я. Добрий день!» – у жартівливій формі привітався з учасниками незмінний ведучий інтелектуальної гри Микита Чибар.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що торік Фонд проводив ігри Mind Game для учнів 10-11 класів. Оскільки такі інтелектуальні забави дуже сподобалися школярам, цього року вирішили організувати річний турнір для учнів 8-9 класів.

«Бачимо, що школярам дуже подобається гра. Важливо розвивати наших дітей, незважаючи на умови, в яких ми сьогодні перебуваємо. Це гра інтелектуальна, вона про ерудованість і може показати, наскільки наші діти розвинені. Потрібно стимулювати їхній розвиток не лише шкільними програмами, а й цікавим та змістовним позашкільним дозвіллям. Звісно, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з задоволенням розвиває нашу молодь. Ми розуміємо, що в першу чергу сьогодні маємо допомагати силам оборони, але також потрібно не забувати про наших дітей та молодь, які мають розвиватися», – наголосила Катерина Шкльода.
Вітали учасників і керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар та начальниця відділу молодіжної політики департаменту молоді та спорту Заріна Дацик. Вони відзначили, що учні часто беруть участь у різноманітних змаганнях та олімпіадах, але Mind Game – це гра, в яку хочуть грати навіть дорослі. Також посадовці висловили сподівання, що протягом гри учні отримають якомога більший спектр позитивних емоцій.
Отож, команди зіграли дев’ять турів, випробувавши сили в ерудиції, інтуїції та на предмет знань музики, історії, кіно і прикладних дисциплін.
Третє місце посіла команда «Жертви», другими стали No name, а перемогу в першій грі здобула команда Shance. Однак учорашня гра – це лише розігрів, у наступних іграх команди матимуть безліч шансів, аби поборотися за лідерство в рейтингу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus