USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Майже 300 школярів змагалися на перших легкоатлетичних змаганнях Луцької громади. Фото

20 Травня 2021 17:57
В обласному центрі Волині вперше відбувся легкоатлетичний турнір Луцької міської громади – чемпіонат міста Луцька, в якому взяли участь школи не лише з міста, а й з приєднаних громад. Загалом між собою змагалися 280 учнів сьомих та восьмих класів з 28 шкіл.

Змагання на сертифікованому для міжнародних легкоатлетичних змагань «Авангарді» організували Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з управлінням освіти Луцької міської ради.

Так, спортсмени змагалися у триборстві, а саме: бігали 60 метрів, стрибали з місця та бігли естафету 8x50. А потім організатори підраховували загальний результат, який показала та чи інша команда.
Як розповіла заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, сьогодні відбулися перші легкоатлетичні змагання Луцької міської громади, зокрема в них вперше взяли участь учні з приєднаних до міста територій.

«У змаганнях взяли участь 28 шкіл – це говорить про те, що діти бажають займатися спортом, бажають змагатися. Організовувати подібні заходи дуже важливо. Діти дуже задоволені та щасливі», – сказала Катерина Шкльода. – Важливо розвивати не лише ігрові види спорту, а й легкоатлетичні. Маючи у Луцьку сертифікований легкоатлетичний стадіон, вважаємо за доцільне використовувати його, залучаючи дітей до занять спортом. Не кожному вдаються ігрові види спорту, але є діти, які надзвичайно круто бігають. Вже зараз молодь приносить Луцьку призові місця на всеукраїнських та світових змаганнях. Тому важливо розвивати цей вид спорту і надалі».

Відзначимо, завдяки Фонду переможці отримають не лише кубки та медалі, а й легкоатлетичне екіпірування.
Нагадаємо, реконструкції стадіону «Авангард» передував Меморандум про співпрацю підписаний між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» (тепер «Тільки разом», - ВН), Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області. В документі, зокрема, йшлося, що стадіон «Авангард» за кошти Фонду перетвориться на лекгоатлетичну споруду – стадіон міжнародного класу, а Федерація легкої атлетики України та Міністерство молоді та спорту беруть на себе зобов’язання привозити сюди національні та міжнародні чемпіонати.

З того часу «Авангард» дійсно прийняв чимало легкоатлетичних змагань не лише українського масштабу, а й європейського – на оновленому стадіоні відбулася Євроліга.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus