USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже пів року 11 родин погорільців у Рожищі відновлюють житло

13 Жовтня 2020 23:34
Колишній гуртожиток у Рожищі, де мешкало 11 родин, відбудовують після пожежі, яка трапилася у травні. Більшість робіт мешканці будинку роблять за власний кошт і власними силами.

Як розповіла Суспільному телефоном голова ОСББ Надія Колбун, нещодавно погорільці отримали висновок експертизи, у ній зазначено, що пожежа сталася внаслідок замикання електропроводки над однією з квартир.

Нині у будинку новий дах та стеля, у приміщенні частково нові стіни. Родини винаймають майстрів та разом із ними зводять новий дім.

Родини погорільців майже пів року живуть у родичів та друзів. У травні районна та обласна ради виділили гроші сім’ям, які втратили житло. Дах будинку перекрили за кошти з бюджету міста. Благодійники допомогли будівельними матеріалами, газ нині проводять безоплатно.

«Ми вже трошки віджили, бо зміни бачимо на власні очі. Привезли вчора матеріал на утеплення, чекаємо поки нам газ і світло підключать, бо хочемо вселитись на зиму», – розповіла мешканка згорілого будинку Алла Юрчук.

Нагадаємо, 18 травня в Рожищі загорівся дах над одинадцятиквартирним будинком. В усіх квартирах згоріло майно, частково стіни та перекриття, в результаті гасіння пожежі постраждали усі приміщення. Ніхто з 33 мешканців тоді не травмувався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Довідка Показати IP 14 Жовтня 2020 08:52
У 1666 році у Великій лондонській пожежі згоріло 13 500 житлових будинків, 87 церков і безліч урядових будівель. І вже у 1667 з'явилася перша в світі компанія, що страхує майно від пожеж. Зараз на дворі 21 століття. Може скористуватись досвідом 17 - го ?????
Пилип Орлик до Довід Показати IP 14 Жовтня 2020 12:41
Ну як же вони ці погорільці, скористаються вашими порадами. Це ж треба тепер самому піти у банк чи у страхову компанію - застрахувати своє житло, майно, можливо себе чи дітей. Кожного місяця платити відповідні внески. Українці як ті цигани, даремно нічого робити не будуть, а тим більше віддавати комусь свої гроші. Думка в голові одна крутиться, не відомо чи ще настане той страховий випадок, а гроші сам особисто сплачуєш кожного місяця. Ось якби сусід чи ще хтось за мене платив!??? А я отримував би тільки гроші від настання страхового випадку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus