USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже половина цьогорічних призовників – з вищою освітою

14 Жовтня 2009 14:21
На службу до армії вже йдуть освічені люди. Цьогорічний призов, який розпочався кілька днів тому, вирізняється великою кількістю юнаків, що вже здобули спеціальну та вищу освіту. Про це 14 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Цього осіннього призову до армії підуть з дев’яти західних областей України понад сім з половиною тисяч юнаків. Майже половина призовників – це особи, які мали відтермінування за різними обставинами, але переважно через продовження освіти. Відтак, особливістю цього призову є те, що до армії вже йде зріла молодь – 20-22 роки. Причому 40 відсотків юнаків мають спеціальну та вищу освіти, повідомив керівник прес-центру ЗОК Олександр Поронюк.
Коментуючи таку статистику, експерт з військових питань Микола Гуцуляк, зауважив, що це ідеальний варіант для українського війська, бо «армія стає мислячою».
Наявність освічених людей серед строковиків стимулює офіцерів до роботи над собою, а ще з такими людьми легше працювати, їм можна довірити сучасну техніку, каже експерт. Робота з юнаками, які лише закінчили школу, є і психологічно важчою, додає Гуцуляк.
Ще десяток років тому на строкову службу до війська йшли одиниці з вищою освітою, і вони були на вагу золота, згадує експерт. Він також упевнений, що рік для служби – це надто мало, аби навчити юнака азам військової справи та оборони, а тому термін слід збільшити до двох років, з посиланням на  Німецьку Хвилю зазначає Оглядач.
Ще однією особливістю цьогорічного призову є бажання юнаків служити за контрактом, каже керівник відділу призову управління ЗОК полковник Валерій Рибачук.
Законодавство дозволяє особам, які мають загальну середню освіту, підписувати контракт на три роки. Але спочатку молоді люди проходять відповідну підготовку у навчальних центрах. Гроші, які вони отримуватимуть за службу, а це від 850 гривень та соціальні гарантії, для багатьох родин з депресивних районів нині є суттєвим доходом.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus