USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Майже третина українців п’є алкоголь через стрес

17 Вересня 2013 08:00
Алкогольні напої вживає кожен другий українець і лише третина мешканців країни ніколи не пила алкоголь.

Про це розповів соціолог компанії Research & Branding Group Євген Копатько, представляючи результати соцдослідження, - повідомляє «УНІАН».

«Кожен другий мешканець України (51%) вживає алкогольні напої, а ще 15% українців не вживають алкоголь зараз, але раніше вживали. Ніколи не вживали алкогольні напої третина мешканців країни (34%)», - повідомив експерт.

Соціолог зазначив, що третина українців, які вживають алкоголь, роблять це з частотою два-три рази на місяць (31%) або рідше, ніж раз на місяць (29%), кожен п'ятий, – приблизно раз на місяць (21%), а ще 16% опитаних вживають алкоголь кілька разів на тиждень.
Згідно з результатами дослідження, частота вживання алкоголю залежить від статі: частіше алкогольні напої вживають чоловіки. Так, 22% опитаних чоловіків зазначили, що п'ють декілька разів на тиждень, 39% - два-три рази на місяць, 18% - раз на місяць, 17% - рідше одного разу на місяць.

Своєю чергою, жінки, зазвичай, вживають алкоголь рідше разу на місяць (44%), раз на місяць (22%), і лише 7% зазначили, що вживають алкоголь декілька разів на тиждень.

Також опитування показало, що найчастіше українці пробують алкогольні напої у віці 16-18 років (42%), кожен п'ятий, хто вживає алкоголь, вперше попробував його у віці 19-ти – 21-го року (21%), 16% - у віці 14-15 років і 14% - у дорослому віці старшому за 21 рік.
Трьома основними причинами вживання алкоголю, відповідно до результатів опитування, зазвичай, є розпивання з приводу і під час свят – 71%, для зняття стресу – 29% і тому, що так роблять оточуючі (за компанію).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus