USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медобладнання та нова дорога: вигоди міжнародної співпраці для Луцькради

3 Листопада 2016 22:04
Міжнародна співпраця, зокрема, із сусідніми європейськими країнами - одна з реальних можливостей втілити в життя ті проекти, на які не вистачає коштів у державному та місцевих бюджетах.

Так, в рамках програми Транскордонного співробітництва «Польща - Білорусь - Україна 2014-2020» відбулась робоча зустріч між представниками Білостоцького повіту Республіки Польща та Луцького району, - повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Програма транскордонного співробітництва «Польща - Білорусь - Україна 2014-2020» передбачає участь чотирьох польських воєводств, чотирьох білоруських і шести українських областей. Для здійснення Програми необхідно, аби дві країни домовилися про підготовку дзеркальних проектів. Для втілення проектів Європейська Комісія виділила майже 176 мільйонів євро.

Участь у робочій зустрічі взяли староста Білостоцького повіту Антоній Пелковські, віце-староста Білостоцького повіту Йоланта Ден, директор департаменту міжнародного співробітництва Моніка Ратинська та спеціаліст від програми Транскордонного співробітництва Томаш Дзюрбейко.

Голова Луцької районної ради Валентин Приходько розповів, що польська сторона зацікавлена в реалізації двох спільних проектів. Зокремайдеться про ремонт дороги «Сьомаки-Білосток» протяжністю близько 5 кілометрів та закупівлю обладнання у Торчинську районну лікарню. Також голова наголосив, що до фінансування готові долучитись обласний та районний бюджети.

Під час обговорення виникло декілька запитань щодо технічних умов співпраці. Зокрема, хто має виступити головним бенефіціаром (головним партнером), оскільки Луцька районна рада ще «новачок» у реалізації такого типу проектів. Томаш Дзюрбейко зауважив, що це не принципово, проте доцільніше було б зазначити саме українську сторону, адже це свідчитиме про серйозність намірів та готовність взяти відповідальність за реалізацію.

Радник голови Волинської обласної ради, голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов зазначив, що Україна сьогодні бере приклад із досягнень Польщі у сфері адміністративно-територіальної реформи, вміння працювати з європейськими грантами.

«Вдале втілення таких проектів показує дієвість місцевого самоврядування, - наголосив Вячеслав Рубльов. – Сподіваюсь, що співпраця між Білостоком та Луцьким районом буде плідною і ми зможемо показати ці напрацювання на сесії обласної ради. Відповідно інші голови райрад зможуть брати приклад та реалізовували щось подібне у своїх районах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
котельня Карбишева Показати IP 4 Листопада 2016 10:05
може і мені щось відпаде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus