USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медсестра, ставлячи катетер, завдала новонародженій смертельного ушкодження

26 Березня 2009 12:47
Проти медсестри Нововолинської міської лікарні, яка, ставлячи катетер, завдала смертельного ушкодження новонародженій, прокуратура порушила карну справу.  Про це йшлося під час колегії в прокуратурі Волинської області, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступник прокурора області Василь Куренда розповів, що захист життя та здоров’я наших дітей – це пріоритетне завдання держави. «Суворе дотримання вимог законодавства щодо забезпечення права неповнолітніх на охорону життя та здоров’я є однією з умов формування трудового та інтелектуального потенціалу країни», – зазначив він.
За словами пана Куренди, на Волині трапляються випадки настання смерті дитини внаслідок неналежного медичного втручання.
«Медсестра дитячого відділення Нововолинської центральної міської лікарні під час проведення маніпуляції з постановки клізми новонародженій грубо порушила алгоритм постановки катетера, чим спричинила розрив товстого кишківника дитини. В результаті отриманого ушкодження дитя померло», – розповів заступник прокурора Волині.
Він додав, що за цим фактом у прокуратурі Нововолинська порушено кримінальну справу про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником.
Прокурор області Андрій Гіль додав, що «якраз найбільше звернень і нарікань на неналежну медичну допомогу надходить саме від жителів Нововолинська щодо лікарні».
Василь Куренда розповів і про випадок, пов’язаний із обласною інфекційною лікарнею. Мати хлопчика, який перебував на тут лікуванні, відмовилася від подальшого лікування, про що написала відповідну заяву.
«Всупереч вимог законодавства завідувач відділення та лікар не повідомили про відмову матері від лікування малолітнього сина, що може призвести до важких наслідків, відповідний орган опіки та піклування. У підсумку не було вирішено питання про відібрання дитини. Подальша перевірка засвідчила, що жінка вела мігруючий спосіб життя, не враховуючи потреб малолітнього сина, годувала його продуктами харчування, непридатними для дітей. Це спричинило захворювання кишково-шлункового тракту», – розказав пан Куренда.
За його словами, після відмови від лікуванні в інфекційній лікарні мати намагалася лікувати сина самостійно, що призвело до погіршення стану його здоров’я та смерті.
За цим фактом проти жінки порушена карна справа, а стосовно завідувача відділення інфекційної лікарні та лікаря прийняті постанови про дисциплінарне провадження, – додав Василь Куренда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Березня 2009 23:53
То треба тій медсестрі поставити катетер таким самим способом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus