USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

1 Квітня 2020 18:38
18 березня народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця заявив, що виділяє 20 мільйонів гривень на боротьбу із поширенням коронавірусу на Волині, й закликав усіх максимально допомагати.

За два тижні в області зроблено чимало. І місцева влада, і народні депутати, і небайдужа громадськість активно долучилися до процесу.

Волинська обласна клінічна лікарня посилено готується до епідемії. За розрахунками медиків, на Волині коронавірусом може захворіти тисяча людей, точніше саме стільки людей може потребувати госпіталізації. Найважчих хворих готові приймати у корпусі ВОКЛ в Боголюбах.

До слова, станом на 1 квітня на Волині офіційно зафіксовано сім випадків інфікування коронавірусом.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» не стоїть осторонь й акумулював усі зусилля на поміч медикам й людям, що опинилися у скруті.
«Волинська обласна клінічна лікарня щодня отримує необхідні товари, що оплачуються за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – розповідає заступниця голови правління Фонду Катерина Шкльода. – Йдеться про засоби спеціального захисту (респіратори, медичні маски, рукавиці, бахіли, разові стерильні халати), антисептичні, дезінфікувальні та знезаражувальні препарати та розчини, медикаменти тощо».
Крім того, завдяки фінансовій допомозі Фонду в корпусі ВОКЛ у Боголюбах осучаснили систему подавання кисню, змонтували потужну пральню. За 2,5 млн грн було придбано апарат штучної вентиляції легенів. Також медустанова отримала тисячу комплектів нової постільної білизни й 65 ліжок.

Фонд покриває витрати на встановлення металопластикових конструкцій. Зусиллями Фонду ВОКЛ отримала бронхофіброскоп, фінансується придбання медтехніки тощо.

Фонд «Тільки разом» оплатив бокс для стерильних робіт для обласної СЕС. Також планується оснастити установу новітнім обладнанням, зокрема ПЛР-системою.

Зусиллями Фонду також профінансовано біохімічний аналізатор та систему очистки води для Волинської обласної інфекційної лікарні.

«Робимо усе можливе, аби допомогти нашим лікарням підготуватися до прийому пацієнтів, що можуть поступити із симптомами коронавірусу», – наголошує Катерина Шкльода.

Читати ще: Разом протистояти чумі XXI століття: на Волині розпочали збір коштів на боротьбу з COVID-19

Готуються до епідемії і в районах. Днями у Маневицьку райлікарню передали засоби для першочергових потреб, придбані, зокрема, і коштом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Партію першочергових засобів захисту для медиків, ліків та інших товарів медичної групи отримало і Ківерцівське територіальне медичне об’єднання.
Засоби особистого захисту (маски, рукавиці та антисептики) завдяки Фонду нещодавно отримали спеціалісти Луцького міськрайонного відділу лабораторних досліджень Волинського обласного лабораторного центру МОЗ. Ці спеціалісти проводять епідеміологічні розслідування, чим допомагають у боротьбі з поширенням COVID-19.
Допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримав і Волинський обласний спеціалізований будинок дитини. Це засоби особистого захисту, антисептичні та дезінфікувальні засоби, а також пальне, яке зараз вкрай необхідне в умовах відсутності громадського транспорту.
Як відомо, 24 березня у Луцьку розпочав роботу тимчасовий оперативний центр при Луцькій міській раді для організації допомоги пільговим категоріям громадян – мешканцям Луцької ОТГ.
Між Луцькою міською радою та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» було укладено договір про співпрацю, у відповідності до якого Фонд безоплатно забезпечить необхідні для роботи оперативного центру продуктові набори для подальшої доставки громадянам з числа пільгових категорій.
Читати ще: Лучани в складних життєвих обставинах отримали перші продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці

«Сьогодні в тимчасовий оперативний центр надійшло 114 звернень. 95,6% (109 осіб) звернулися за допомогою з проднаборами, 4,4% (5 осіб) звернулися за консультаціями та з іншими проханнями. Після ретельної перевірки спеціалістами центру звернень та даних, вказаних заявниками, ухвалено рішення про передачу проднаборів 40 особам, які надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Частина звернень додатково перевіряється спеціалістами оперативного центру. Завтра продуктові набори будуть доставлені заявникам. Решті заявників надані консультації та інша допомога», – звітував 31 березня радник міського голови Луцька Ігор Поліщук.
У Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом» нагадують: повідомити про те, що ви чи ваші знайомі опинилися у складних життєвих обставинах та потребують допомоги, можна на «гарячу лінію» тимчасового оперативного центру – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного. Центр працює щоденно без перерви та вихідних з 08:30 до 17:30.
В оперативному центрі одночасно працює п’ять спеціалістів, які приймають телефонні дзвінки та надають­ консультації громадянам з числа пільгових категорій. Для уникнення випадків шахрайства та надання допомоги дійсно тим, хто її потребує, спеціалісти центру перевіряють пільговий статус заявника та інші обставини, вказані заявником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КЕТ Показати IP 2 Квітня 2020 10:54
Пацієнти психіатричної лікарні, яким родичі не можуть привезти продукти з-за відсутності сполучення, ткож в скрутному становищі. Харчування в лікарні скудне. Ніхто не турбується про ні про них, ні про персонал. Ніби на прийом до психіатра не можуть звернутись хворі з covid.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus