USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медики прокоментували смерть 5-річної дівчинки у Луцьку

23 Червня 2020 14:41
Медики прокоментували смерть 5-річної Вікторії Смаль із Луцька, яка померла від пневмонії у Волинській обласній інфекційній лікарні. Кажуть, у дитини не було жодних ознак пневмонії чи ковіду.

Про це повідомляє Перший з посиланням на сюжет телекомпанії «Аверс».

Нагадаємо, у Луцьку 16 червня померла від пневмонії 5-річна Вікторія Смаль. Батьки звернулися у лікарню через сильні болі у животі в дитини і високу температуру.

Захворіла дівчинка у четвер, 11 червня, у лікарні провела вихідні, а рентген зробили аж у понеділок.

Читайте також: «Дитина згоріла за три дні». Батьки 5-річної лучанки, яка померла від пневмонії, розповіли подробиці трагедії

Лікарі запевняють, що симптомів пневмонії чи ковіду не було. У дівчинки тільки болів живіт, тому й узялися лікувати черевну порожнину.

«Живіт у неї був і далі абсолютно інтактний, тобто м’який. Лікар, яка чергувала з неділі на понеділок, каже, що живіт м’який, що треба викликати хірурга, бо дійсно було більше подібно на хірургічну патологію», – розповіла завідувачка відділення кишкових інфекцій Ірина Капустіна.

«Хірург був категоричний, що немає ніякої хірургії, і вирішили зробити все-таки рентген органів черевної порожнини, тому що бувають такі випадки, що воно не пропальповується, щоб вже точно виключити хірургію. Ну і заодно, звичайно, зробили рентген легень, тому що і планували його зробити, оскільки діагноз ставився пневмонія. В органах черевної порожнини патології не виявлено, а легені уже були уражені дуже сильно», – каже лікарка.

Лікарі кажуть: коли дівчинку уже поховали, результати на ковід-19 прийшли негативні. Разом з тим дитині тест зробили зарано, адже його проводять не раніше як на 5-й день хвороби – тоді її можна виявити.

Поки ще чекають висновку патологоанатома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
читачка Показати IP 23 Червня 2020 15:03
На час такої епідемії рентген-кабінети мають працювати мало не цілодобово, а не те, що тільки у будні дні!
Громадський Суд Показати IP 23 Червня 2020 15:15
Лікарі повинні відповісти за халатность.....
Народна прокуратура Показати IP 23 Червня 2020 15:45
Ну, добре. хірург розібрався правильно, операції не було потрібно. А решта лікарів? Дитина мучилась,а діагноз так і не поставили! То від чого ви лікували?! Невже не було питань до її дихання, коли легені горіли?
До Народна прокурату Показати IP 23 Червня 2020 16:58
Керують мажори - діти головних лікарів, які змалку відірвані від народу. Як у прислів'ї : діти наших начальників будуть начальниками наших дітей.
1234567 Показати IP 23 Червня 2020 17:05
Закрийте ту інфекційну, це не лікарня, це концтабір!
Луцьк Показати IP 23 Червня 2020 17:41
А чому ж вона не каже, що вони просто не захотіли викликати з доми лікаря-рентгенолога в суботу чи в неділю ? Бо в суботу та неділю в них рентген кабінет працює "за викликом". Була б дитина жива як би їй в суботу зробили б рентген (((
33ій Показати IP 23 Червня 2020 17:42
Журналісти молодці що отримаєте на контролі... шкода дитинки, що за п'ять днів згоріла від високої температури (((
Діагноз нашій медици Показати IP 23 Червня 2020 17:46
А діагноз так і не поставили...
Анон Показати IP 23 Червня 2020 17:49
Парадокс: у дитини не було жодних ознак пневмонії, але рентген мали робити... тільки щось дуже довго його робили(
Будьте здорові Показати IP 23 Червня 2020 17:50
Були в обласній дитячій 2-а роки назад. Поклали в хірургію в п/ятницю з діагнозом апендицит. Лежали до понеділка без аналізів. В понеділок після вимог призначили аналізи, повідомили щоб в вівторок готуватись до операції. Після обіду в вівторок коли зрозуміли що на лапу нікому не дамо сказали що оперувати не потрібно. В середу не хотіли давати виписку, після скандалу направили до терапевта який поставив діагноз бронхіт. Волинська обласна дитяча має бути перейменована на скотарник за скотське і не професійне ставлення до дітей.
Грека Показати IP 23 Червня 2020 20:38
Сьогодні померла дитина 10 класу у Ковелі. Під шуміхою пандемії всі інші хвороби відходять на задній план - от і наслідки. І, як завжди, ніхто ні за що не відповідає!!!!! ГАНЬБА владі та медицині!!! Рідним співчуття
Водій Показати IP 23 Червня 2020 22:18
Такі гроші зараз держава вкладає в медицину, а ці тварюки від медицини рентгену дитині не захотіли напрягтися зробити !!!! горіть в АДУ !!!!
Неважно Показати IP 24 Червня 2020 08:11
Ця лікарня завжди була могильником, вони з здорової людини каліку зроблять, а хворого доб'ють. Які вихідні можуть бути у лікарні?? Як тест може робитись 1,5 суток коли в сусідній Польщі той самий плр за 1,5 години готовий. Нема слів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus