USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Мелодія живопису» волинської художниці

16 Травня 2015 21:00
47 картин молодої ковельської художниці експонували під час персональної виставки «Мелодія живопису» у Галерея мистецтв Ковельського історичного музею. Свої роботи Антоніна Самчук виконує в різних художніх техніках та жанрах. Вони розкривають багатий внутрішній світ і творчу натуру художниці. Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

«Виставка формувалася з картин, які юна художниця писала протягом 2014-15 років. Хоча є й більш ранні роботи. Щодо технік виконання, в основному — це живопис, є пастельні роботи. За жанровою різноманітністю — це здебільшого пейзажі — художниця дуже любить природу: дуже багато гір, моря. Можна також побачити міські пейзажі. Натюрморти, ікони...», - каже науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук.

Вищу освіту Антоніна Самчук здобула в Рівненському державному гуманітарному університеті. Навчалась на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Саме тоді й побачили світ перші роботи авторки. Дитяча мрія стати художницею ніколи її не полишала. Навіть тоді, коли довелося бути більше ремісником, ніж художником.

«Працювала у фірмі «Райдуга» на бурштині. Виконувала роботи: ікони, пейзажі, панно — різної тематики. Але з часом зрозуміла, що це така технічна робота, в яку всі свої фантазії не втілиш. Це така верстатна робота. Мені цікавіше творити щось своє. Виражати свої емоції за допомогою фарб,яскравих кольорів. А бурштин — це тональність - перехід від жовтуватих тонів до насиченіших коричневих. Я більше люблю фарби. Люблю кольорове життя, яскраве життя і яскраві емоції, які намагалася втілити в своїх картинах», - розповідає Антоніна.

Проте й сьогодні художниця сміливо експериментує з тим же бурштином: картини, інкрустовані «сонячним каменем», чи не найбільше привертають увагу глядачів. У роботах Антоніни Самчук можна розгледіти барви душі художниці, її думки та переживання,життєвий оптимізм та незупинне бажання творити.

«Треба мати натхнення, щоб передати все це в творчості. А ще у неї двоє дітей — це дуже складно. І я в захопленні від того, що вона така молода і стільки натворила за цей рік. Звичайно, їй ще треба вдосконалюватися у чомусь. Але вона молодець, я вам скажу... І ще я хотіла б їй побажати, щоб вона мала з цього зиск, щоб її роботи радували око людям - не тільки в картинній галереї повисіти, а потім скласти і щоб воно лежало... Нам треба, щоб був якийсь поштовх для творчого розвитку молоді», - ділиться враженнями відвідувачка виставки Раїса Хвещук.

До слова, це перша персональна виставка Антоніни Самчук: раніше роботи молодої художниці експонувались лише в колективних зібраннях ковельських митців живопису.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
липа Показати IP 17 Травня 2015 05:47
как не культурно тыкать пальцем картину! И это наши люди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus