USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Менше, ніж торік: скільки ялинок та сосен продали на Волині

5 Січня 2023 17:59
На Волині впродовж різдвяних і новорічних свят лісівники реалізували майже 38 тисяч ялинок і сосен із запланованих 50 тисяч хвойних дерев.

Про це Суспільному Волині розповіла речниця управління лісомисливського господарства Світлана Думська.

З її слів, основна реалізація хвойних дерев завершилася, однак ще відбуваються одиничні покупки ялинок і сосен у горщиках, а також дерев, зібраних з гілочок.

Окрім волинян, ялинки та сосни купували оптовики з Київщини, Одеси та Дніпра. Торік, говорить Світлана Думська, багато хвойних дерев закуповували підприємці з центральних і південних регіонів.

«Минулого року дуже багато було оптових покупців: тоді продали більш як 60 тисяч дерев. Цього року дерева купляли в значно меншій кількості. В основному закупка відбувалася місцевими покупцями, і попит був невеликий. Не до свята людям», – говорить речниця лісівників.

Заготовлених наперед ялинок і сосен у лісгоспах реалізували небагато. Зі слів Світлани Думської, переважно покупці приїжджали в розсадники, зокрема у найбільший розсадник в області, що в селі Гаразджа Луцького району, чи на плантації, де лісівники безпосередньо на замовлення заготовляли дерева. Зрізані дерева, додала речниця управління, відправлятимуть на переробку або до Луцького зоопарку.

Раніше ми повідомляли, що ціни на деревця порівняно з минулим роком зросли майже вдвічі.

На Волині зафіксували продаж ялинок без документів, на 14 осіб склали протоколи. Загальна сума накладених штрафів – 2760 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сарк Показати IP 6 Січня 2023 10:57
З такими цінами хай засунуть їх собі в .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus