USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Мер Львова пішов самотужки прибирати сніг: львів'яни в соцмережах обурились піар-акцією влади

9 Лютого 2021 13:48
Львів засипало снігом і комунальна техніка не може впоратися з розчищенням вулиць. Прибирати центр міста вимушені львів’яни. Залучили і працівників мерії, зокрема, прибирав міський голова Андрій Садовий.

Про це повідомляють #Букви.

За словами міського голови, у місті випало понад 30 см снігу. Комунальним службам не вистачає ресурсу, тож вони сконцентровані виключно на розчищенні головних магістралей. Садовий визнав, що провина за ситуацію, яка склалася, лежить на ньому.

«Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями. Це теж факт. Кожен повинен нести відповідальність за свою роботу», – зазначив він.

Садовий наголосив, що територію біля свого будинку розчистив сам, і закликав до того ж мешканців Львову.

«Цього тижня буде дуже багато опадів снігу. Жодна снігоприбиральна техніка не зможе з цим впоратися. Тому єдиний варіант – щоб ми всі виходили і прибирали», – сказав він.

«Закупити 300 одиниць техніки на один тиждень – це нераціонально», – додав мер.

До того ж в понеділок до прибирання вулиць залучили працівників мерії, що деяких депутатів обурило.

Як пише Tvoemisto.tv, розчищати вулиці, за словами депутатів, слід було завчасно, а не тоді, коли в місті вже колапс, і робити це не заради фото.

Депутатка від фракції «Голос» Вікторія Христенко зазначила: «Нас закликали долучатися, навіть сконтактувати зі координаторами своїх районів, але саме в 15:00. Питання: а чому не о 8 ранку чи о 20:00 або щодня? Чому саме вже о 15:00?»

За її словами, громада має долучатися. Нині всі виходять прибирати сніг в Німеччині, Чехії, де теж сильні замети, але не заради того, щоби зробити фото. «Я це зробила вранці, потім пропрацювала весь день на основній роботі, прийшла і знову піду відгортати сніг, щоби завтра мої діти могли вийти з дому», – додає вона.

На думку представника фракції «Варта» у ЛМР Валерія Веремчука, це більше було подібно на піар-акцію, коли є «гарна картинка, але реальної роботи в місті з підготовки до снігопадів не було». Хоча синоптики про хуртовини і 40 см снігу попереджали. «Бачимо, що комунальні служби були не готові, попри те, що техніки ми багато купуємо для міста, в тому числі в кредит. Можна було залучити приватну техніку, у тих же будівельних організацій, наприклад. На жаль, техніка чи то не працює, чи то не задіяна в повній мірі», – зазначає він у коментарі Tvoemisto.tv.

Водночас депутат від «Європейської солідарності» Петро Адамик каже, що оцінив би таку ініціативу в суботу або ж вчора, та сьогодні, коли це робочий день – це дороге прибирання. Також він додає, що нині добрим рішенням можуть бути премії двірникам, які ще 5 днів будуть рятувати наше місто, «а не просто вийшли на пів години чи годину розчистити вулицю».

«Вони встали в 4:30 ранку, на прикладі Франківського району, який я обійшов, бачу, що двірники працювали, їм треба подякувати, бажано матеріально», – додав він.

Як повідомляє Четверта студія, замість прибирати сніг у Львові, мер роздає коментарі та записує звернення.

«Тому маємо організуватись і разом допомогти нашим комунальникам. Велике прохання до всіх власників бізнесу та інших організацій вийти на вулиці і прибрати сніг біля своїх офісів, магазинів та кафе. Власники автомобілів – прошу не паркуватись на проїжджих та пішохідних зонах. Це ускладнює прибирання», – йдеться у зверненні Садового.
Містяни також скаржаться не неприбрані вулиці і дороги.

«Мера Садового під церквою нема , а сніг є. Садовий вчора піарився з шуфльою під церквою св. Андрія... Сьогодні можна побачти наслідки його «тяжкої» праці, яку він розпіарив у ЗМІ, та сама церква сьогодні», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці Зиновій Гузар.
До слова, на чолі із Садовим вся адміністрація прибирала сніг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пилип Орлик Показати IP 9 Лютого 2021 14:20
Це називається дуже просто: не вмієш керувати людьми, не вмієш згуртовувати підлеглих спільною ідеєю, - вперед самому на вулицю працювати двірником. Візьми мер Садовий Андрій Іванович, ще вікна помий на першому поверсі по вул. Городоцька, 179 в Торговому Центрі, що у м. Львові.
Орлик Не Пилип до Пилип Орлик Показати IP 9 Лютого 2021 16:05
Це називається просто: вийшов з під"їзду бачиш замети, взяв лопату і розчистив стежку замість того, щоб нити що двірник сніг не розчистив. Думаю у нас в Луцьк є будинки, де люди не чекали поки хтось їм розчистить стежки, а самі це зробили і чомусь здається, що в таких людей і ладу в житті більше.
Анонім до Орлик Не Пилип Показати IP 10 Лютого 2021 09:43
О, перекладаємо обов'язки на людей? Може тоді й гроші просити не будете, а то якось не гарно виходить
володимир Показати IP 9 Лютого 2021 14:56
а вам нііяк не догодиш
янеробот Показати IP 9 Лютого 2021 17:32
не відбирайте хліб в комунальників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus