USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мерія обіцяє заробляти на тролейбусах

23 Березня 2012 11:22
Луцьке підприємство електротранспорту боргує понад 2,5 мільйона гривень Пенсійному фонду. Заступник мера Василь Байцим переконаний, що за 2-3 роки ЛПЕ розрахується з усіма боргами та стане чи не найприбутковішим підприємством міста.
Про це йшлося 23 березня під час наради в стінах муніципалітету.
Байцим розповів, що станом на 1 березня 9 підприємств заборгували працівникам 2 мільйони гривень. «За оперативною інформацією на 22 березня зменшилися борги на «Свемон-Волинь», «Мостозагін 60», Луцьке підприємство електротранспорту. Повністю ліквідували на «Луцьккондитері» і в Луцькому коледжі рекреаційних технологій», ‒ повідомив посадовець.
Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду в Луцьку Богдан Гентіш розказав, що в обласному центрі місячна потреба на виплати пенсій становить 60 мільйонів гривень. «Луцьк практично виходить на стовідсоткове забезпечення коштами для виплат. Наразі борг по платежах підприємств міста ‒ 14,5 мільйона гривень... Це велика сума. Майже 25% місячної потреби», ‒ відзначив фахівець.
З його слів, один із найбільших боржників фонду – Луцьке підприємство електротранспорту. Мовляв, не сплатили 2,5 мільйона.
Натомість Байцим поцікавився боргом підприємства «Волтекс». Йому відповіли, що йдеться про суму обсягом понад 1 мільйон, але нині триває процедура банкрутства підприємства, тому гроші поки не платять.
«Процедуру почали дуже давно, але в них 30-40 гектарів землі, яка має приносити прибуток місту. Мені постійно кажуть, що не можуть забрати гроші. Треба йти в суди», ‒ висловився заступник мера.
Водночас Гентіш додав, що у випадку банкрутства Пенсійний фонд отримає «мізер».
Заступник прокурора міста Валентин Агайбіров зауважив, що в такому випадку варто проводити комплексні перевірки. «Спільно з сектором банкрутства управління юстиції все перевіряти і аналізувати ситуацію. Всі знають схеми, коли з’являються непонятно які фірми, і кошти виводяться. Існують такі проблеми», ‒ сказав правоохоронець.
Директор ЛПЕ Іван Грицанчук вважає, що ліквідувати заборгованість перед Пенсійним фондом допомогли б гроші з держбюджету. «Йдеться про субвенцію обсягом понад 2,1 мільйона, яку нам боргують. Ми б заплатили відповідну зарплату і пішли б виплати в Пенсійний фонд», ‒ відзначив посадовець.
Також він повідомив, що фонду подано пропозиції реструктуризації боргів підприємства. «Прошу вас розглянути та прийняти рішення. І наголошую. Ми щоденно виплачуємо усі борги відповідно до графіку погашення», ‒ додав Грицанчук.
Байцим похвалив роботу директора ЛПЕ та висловив думку, що за два-три року установа «вийде з тої фінансової ями» і буде одним із найприбутковіших підприємств Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Автор Показати IP 23 Березня 2012 12:18
Як можна стверджувати, що буде через 2-3 роки? Може через рік ЛПЕ взагалі перестане існувати.
Актуальний Показати IP 23 Березня 2012 15:51
Хочу покращення життя в ЛПЕ вже сьогодні! А Байцим казочки нехай у ляльковому театрі розказує!
Цікавий Показати IP 23 Березня 2012 17:57
А що вони щодня там святкують, в тому ЛПЕ, може, хоч Байцим ввечері перевірить...
TFA Показати IP 23 Березня 2012 18:39
Надто оптимістичні прогнози щодо прибутковості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus