USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мешканець Львівщини збрехав волинській поліції про викрадення авто: йому загрожує в'язниця

29 Квітня 2020 18:36
Мешканець Львівщини, який повідомив волинській поліції про нібито викрадення його автомобіля, може потрапити за ґрати на 5 років.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

На початку лютого до Іваничівського відділу поліції із заявою звернувся 47-річний житель Львівської області. Чоловік повідомив про незаконне заволодіння транспортним засобом «Renault Magnum», котрий знаходився на автостоянці селища Іваничі. За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування поліцейські з’ясували, що факту незаконного заволодіння автотранспортом не було, а заявник умисно вчинив завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Окрім того, під час допиту у якості потерпілого, 47-річний львів’янин, котрий письмово попереджений про кримінальну відповідальність за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України достовірно знаючи, що факту незаконного заволодіння автотранспортом не було, надав органам досудового слідства інформацію про злочин та засвідчив власним підписом правильність своїх показань.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру у скоєних злочинах. Триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 29 Квітня 2020 19:47
А нахер таке робити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus