USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відсьогодні в Україні почали діяти нові покарання за викрадення авто

25 Вересня 2020 09:09
Відсьогодні, 25 вересня, в Україні набули чинності нові покарання за крадіжку і викрадення транспортних засобів. Зміни передбачені законом про внесення правок до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.

У відповідному законі № 875-ІХ зазначено, що він набуває чинності наступного дня після опублікування, а оприлюднений він був 24 вересня, повідомляє Сьогодні.

Тепер за незаконне заволодіння транспортним засобом каратимуть обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Покарання у вигляді штрафу при цьому скасовується. За викрадення авто організованою групою або із застосуванням насильства злочинцям загрожуватиме від восьми до 12 років обмеження або позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нові правила не обійшли увагою і так звані «чорні СТО». Так, кримінальна відповідальність за організацію роботи місць, де зберігають крадені авто, розукомплектовують або переобладнують їх, – до п’яти років позбавлення волі. А якщо цим займається організована злочинна група – до семи. А за перебивання номерів кузовів і моторів передбачено до п’яти років.

Крім того, тяжкість злочину наразі встановлюють, виходячи з вартості автомобіля, а не з вартості його ушкоджень.

Нагадаємо, також у кожного українця з’явилася можливість перевірити справжність посвідчення водія онлайн. Щоб зробити це, потрібно всього лише знати серію і номер водійських прав, що цікавлять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 25 Вересня 2020 09:21
Яким же недалеким та хитро***им потрібно бути щоб запропонувати таке, а потім ще й прийняти!? "Тяжкість злочину наразі встановлюють, виходячи з вартості автомобіля, а не з вартості його ушкоджень."
Я Показати IP 25 Вересня 2020 10:38
А ворішкам-домушникам за пограбування квартир коли 12 років без права дострокового будуть давати. ???
Експерт Показати IP 25 Вересня 2020 11:39
А,що тут до цього часу була відсутня кримінальна відповідальність? Якщо це так то тді без коментарів. Яким чином термін покарання залежить від вартості авто? Здається, на здорову горлову, що термін всановлюється за злочин, за злочинні дії .причому туту вартість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus