USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дороги, відсутність світла та каналізації: мешканці курортного села – про проблеми

3 Грудня 2018 23:04
Жахливий стан доріг, відсутність електроенергії та каналізаційної мережі – проблеми, на які чи не в усіх селах Шацького району, нарікають люди. Днями депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський та голова Шацької районної ради Сергій Карпук відвідали село Мельники, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

У невеликому селі Мельники, що входить до Шацької ОТГ, проживає 1200 осіб. Місцеві жителі розповіли, що за два роки прямих бюджетних відносин громади із державним бюджетом частину проблем населеного пункту вдалося розв’язати. Однак, найгостріші залишаються невирішеними. Зокрема, вчитель географії Галина Заєць зазначила, що головна проблема краю – відсутність каналізаційної мережі, так і залишилася невирішеною.

«Усі ми хочемо гідного життя, бодай на побутовому рівні. Люди упродовж багатьох років чекають на підведення каналізації. Однак, нині все частіше чуємо, що каналізують тільки частину населеного пункту, а це неприпустимо», – обурювалася Галина Заєць.

Сергій Карпук запевнив, що причин для хвилювання немає, а роботи з проведення мережі виконають відразу після освоєння коштів, передбачених Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

«Шацька районна рада взяла участь у конкурсі проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Наш проект затвердили, і найближчими роками ми плануємо залучити близько 6,4 мільйона євро. Ці кошти спрямуємо на проведення каналізації у села Пульмо, Світязь, Мельники, Гаївки та частину Шацька. Головне завдання відвести каналізаційні стоки від сіл, прилеглих до озер. Коли реалізуємо кошти, виділені в рамках проекту, перейдемо до прокладання мережі, уже власним коштом. Це дозволить каналізувати населені пункти повністю, а не частково», – розповів Сергій Карпук.

Ще одна проблема – жахливий стан доріг. Місцеві нарікають, що дощової погоди вулиці перетворюються у суцільне місиво з болота та залишків щебеню. Однак, бояться і біло-щебеневого покриття, бо переконані, що так проблему не вирішиш.

«Волинь без перебільшення належить до тих областей, де найгірша ситуація із дорожнім полотном, – зауважив Михайло Імберовський. – З 1 січня 2018 року розпочав роботу Державний дорожній фонд, кошти з якого мають скеровуватися на ремонт доріг місцевого значення. Ці кошти розподіляють органи виконавчої влади. Я переконаний, що потрібно скласти перелік доріг, які потребують першочергового ремонту. Крім цього, це жодним чином не можна робити у ручному режимі. Усе має бути відкрито, із депутатським корпусом, людьми, які чекають на ремонт дорожнього покриття упродовж багатьох років», – зазначив Михайло Імберовський.

До слова, на ремонт місцевих доріг у Волинській області цього року передбачили близько 600 тисяч гривень.

Обурені місцеві мешканці й всевладдям «Волиньобленерго». За словами Надії Падалюк, обмеження на лічильники місцевим жителям встановлюють навіть без попередження.

«Упродовж кількох років людям встановлюють обмеження на лічильники у 3 кВт. Відбувається це навіть без дзвінка чи попередження. Найжахливіше, що обмеження встановлюють на звичайні будинки, а не лише тим, хто приймає відпочивальників. Нам складно доплачувати по 500 гривень за кВт, а на звернення ніхто не реагує», – розповіла Надії Падалюк.

«Проблема електрифікації – всеукраїнська. Жоден депутат не може вплинути на «Волиньоблнерго», адже це приватна фірма. Людям, які провели електрику до своїх помешкань, мали повертати кошти за ці роботи. Гадаю, що вирішити проблеми з «Волиньоблнерго» можна буде лише в тому випадку, коли люди зможуть заключати договори з іншими фірмами», – констатував Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2018 00:57
То є НОРМА. Курорт є. а грошей на розвиток нема.
Волинянин Показати IP 4 Грудня 2018 07:59
Нехай назвуть кількість іногородніх, яким сільська рада дала дозволи побудувати будинки в Мельниках. Вони землю придбавали на яких умовах? Купували чи надурняк ? А дольову участь у розвитку інфраструктури вони сплачували ? Сільська рада за залучені таким чином кошти повинні розбудовувати соціальну та інженерну інфраструктуру. Тепер хочете, щоби держава вашу безгосподарність покривала за свої гроші ? !
1 Показати IP 4 Грудня 2018 09:29
Шацька районна рада взяла участь у конкурсі проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Наш проект затвердили, і найближчими роками ми плануємо залучити близько 6,4 мільйона євро --- смішно
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 4 Грудня 2018 09:54
Наскільки відомо, у Мельниках побудувалися всі колишні голови ВОДА, прокурори Волині та області, поліцаї\міліціонери, високі функціонери різних контролюючих нас управлінь і відомств. Може й з СБУ. Де вони? Жодного на фото, які ви запропонували, не побачив. Хай скинуться по дещиці і побудують каналізацію. Яке ганьбисько!
Активіст Показати IP 4 Грудня 2018 10:54
То ще ті хлопаки, що скинуться. Зачепи, то ще відкати запросять.
Ого Показати IP 4 Грудня 2018 21:33
А ви ще по дорозі зайдіть у туалет на автостанції у Любомлі.Це 200 років назад від Європи!!! Стійкий аромат хлорки, дві дірки у бетонній підлозі, і продукти життєдіяльності стікають у рівчак зразу ж за туалетом.І це Любомль! Двері в Європу!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus