USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці Луцької громади спільно заколядували на головному майдані міста. Відео

16 Січня 2022 21:55
На головному майдані Луцька відбулася громадська акція «Спільна коляда», під час якої мешканці громади разом заспівали колядки та щедрівки.

Захід провели у межах дводенного фестивалю «Різдво у Луцькій родині» в неділю, 16 січня.

На гостей другого дня фестивалю чекало обрядове дійство «Водіння кози», а також колядки та щедрівки у виконанні творчих колективів закладів культури та освіти, різних релігійних конфесій, національних товариств тощо.
Зокрема разом із лучанами та гостями міста на Театральному майдані обласного центру співали, щедрували й колядували фольклорні колективи, камерний ансамбль Con Moto, хор «Кредо», а також знані виконавці Алла Опейда, Інна Кириченко, Сергій та Роман Скулинці, YARA, «Давня казка» та інші.

Читати ще: «Щедрик, щедрик, щедрівочка»: у центрі Луцька перехожих віншують народні колективи
Розділили радість разом із учасниками та гостями громадської акції «Спільна коляда» й представники влади і духовенства.
Так, на заході були присутні Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник голови Волинської облради Григорій Пустовіт, заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк. Окрім цього, привітати містян з минулими й прийдешніми святами прийшли священнослужителі різних релігійних конфесій: клірик Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Володимир Подолець, секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Микола Бондарук, канцлер Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви Павло Хомяк та прессекретар Української греко-католицької церкви на Волині Роман Бегей.

Отець Володимир Подолець передав присутнім вітання і благословення від митрополита Луцького і Волинського Михаїла та порадив відроджувати й відшуковувати прадавні традиції та колядки і славити ними Бога, свою землю і народ.
«Радійте сьогодні і даруйте радість іншим чи то ділом, чи словом. Можна просто усміхнутися – і дві душі зустрінуться й порадіють хоча б один день чи годину», – звернувся до гостей дійства секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Микола Бондарук.
Насамкінець із Різдвом та Новим роком привітав лучан та мешканців громади Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він подякував усім, хто долучився до організації фестивалю, а також побажав міцного здоров’я, добра, миру й злагоди.

«Нехай свято Різдва Христового подарує нам усім надію і добрі зміни у житті. Бажаю, щоб Господь благословив нашу громаду на успіх, розвиток і процвітання, а Україні дарував мир та злагоду», – сказав мер міста.
Другий фестивальний день завершили енергійною молодіжною руханкою.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 17 Січня 2022 01:34
Селянські звичаї до міста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus