USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Мешканці проспекту Соборності не хочуть, щоб округ залишився без депутата Козлюка

17 Липня 2017 22:06
Мешканці будинків на проспекті Соборності, що входять до округу, який представляє в Луцькій міській раді, Олександр Козлюк, виступають категорично проти відкликання свого депутата, адже, як стверджують, голосували саме за нього, а не за окрему політичну партію.

Передусім, як розповідають, Олександра Козлюка цінують за відкритість до усіх їхніх пропозицій, а також чесну позицію.

«Він ніколи не ховається від людей, усі знають, де він проживає і де його можна знайти. Він багатьох знає поіменно, переймається нашими проблемами», – відзначають мешканці та додають, що із пропозиціями, проханнями завжди можна звернутися до депутата безпосередньо, а не пишучи офіційні листи-звернення.

Окрім того, лучани впевнені у тому, що особи, які з якихось причин підписуються під ініціативою усунення з міськради Олександра Козлюка, не є мешканцями їхнього округу.

«Я не бачила там (біля палаток зі збору підписів за усунення депутатів, – ВН) активних мешканців 33-го, адже як голова ОСББ спілкуюся з багатьма і знаю голів ОСББ інших будинків», – підкреслює голова правління ОСББ Соборності, 36 Наталія Коритнюк.
Також жінка розповідає: «Ми голосували саме за Олександра Козлюка не як за кандидата від політичної партії, а як за людину з народу. Ми щотижня можемо пересіктися з Олександром Євгеновичем, сказати, які є нагальні проблеми, і він завжди допоможе. Підходить до кожного, якщо бачить якусь проблему, і запитує, чи є скарги, які маємо пропозиції, що потрібно зробити.

Дійсно, ця людина почала щось робити для 33-го. У нас почали облагороджувати дитячі майданчики, у нас розпочалося асфальтування, ми залучені до програми встановлення індивідуальних теплових пунктів. Загалом Олександр Євгенович повідомляє нам про різні проекти, гранти; мені, як голові ОСББ, цим допомагає, адже не завжди вдається промоніторити, що відбувається, у яких грантових програмах можна взяти участь, аби зробити щось корисне для громади.

Допомога завжди є – не проста відписка, як за попередніх представників від громади, що ваше питання буде розглянуте. Ні. Питання не просто розглянуте, воно вирішене. Ми обрали Олександра Євгеновича на п’ять років, і нам подобається як ця людина працює, адже є взаємна співпраця, і все робиться для громади».

Проти відкликання депутата – і мешканець будинку № 37 проспекту Соборності Сергій Лєвшун, адже, як пояснює, «нічого кримінального чи протиправного Олександр Козлюк не зробив».
«За ті роки, що Олександр Євгенович є депутатом, середовище нашого проживання суттєво покращилося. Я особисто звертався до нього, адже в нас перед будинком постійно величезна калюжа утворювалася. Ти йдеш на роботу, дітки йдуть, і немає як ту калюжу оминути, адже поряд шмигають машини. І після звернення, буквально за кілька місяців, проблему вирішили, зробили стежечки. Красота. Приємно собі і за інших», – говорить Сергій Володимирович і звертає увагу на те, що це лише один із прикладів діяльності депутата на користь громади.

Та додає: «Стосовно округу, то це небо і земля, що було раніше і що маємо зараз – майже Європа. Помітно, що роботи проводяться».

Микола Борисюк із будинку № 36 проспекту Соборності відзначає, що величезна заслуга Олександра Козлюка полягає в тому, що він «нарешті допоміг розібратися з дорогами».
«Я дуже здивувався, що хочуть зняти депутата саме від нашого округу, адже це людина, до якої завжди можна звернутися, підійти як до сусіда», – акцентує Микола Борисюк і додає, що для нього, як тата, дуже важливим є питання благоустрою прибудинкової території, зокрема облаштування дитячих майданчиків, адже «дітки ростуть, гуляють».

«Не можна допустити, щоб наш округ залишився без депутата», – заявляє Валерій Удот із будинку № 32, проспекту Соборності.
«Мені набридло, що в нашому невеликому обласному центрі ведуться такі великі політичні ігри. З ким я тільки не спілкувався, і зі знайомими, і в тролейбусі їдеш, люди говорять, що вже перебор. Цього не повинно бути. У місті потрібно займатися господаркою, у нас багато роботи й невирішених справ. А замість того, щоб дбати про громаду, дбати про лучан, люди борються за те, щоб зайняти місце депутата. Бажання хороше, але воно не на часі, це потрібно робити в період виборчої кампанії», – оцінює ситуацію чоловік.

Стосовно депутатства Олександра Козлюка відзначає: «Ми ходили на голосування і голосували не за партію, а за нашого конкретного депутата. Більшість проголосували за Олександра Євгеновича. Його тут усі знають, на окрузі видно зроблену ним роботу. Дуже неприємно, що його хочуть відкликати і залишити нас як сиріт».

Чоловік теж поділився, що проживає в будинку № 32 із моменту здачі його в експлуатацію, від 1996 року, і скільки пам’ятає – завжди під проїзною аркою після дощу чи в результаті танення снігу стояла калюжа. «І перед виборами Олександр Євгенович засукав рукава й вирішив врешті цю проблему».

«Зараз у нас дуже хороший двір. Всі спокійно проходять, ніхто не спотикається, не падає, не мучить ноги. Роботу нашого депутата видно», – зауважує Валерій Анатолійович.

Мешканець проспекту Соборності, 46 Андрій Малишев погоджується, що ситуація з відкликанням незрозуміла. «Ми вибирали депутата, який відстоюватиме наші інтереси. І Олександру Козлюку не соромно в цьому плані подивитися в очі будь-кому з жителів. Він не байдужий до свого округу.
Усіх обіцянок він дотримується, а про те, що не може зробити, чесно повідомляє. Дуже багато зусиль було потрачено на благоустрій прибудинкових територій – це і освітлення, і ремонт доріг, і вкладання бруківки на пішохідних доріжках, і гойдалки для дітей, і спортивні майданчики і т. д. Можна зайти у будь-який двір і побачити щось зроблене за сприяння Олександра Євгеновича», – ділиться чоловік.

Депутат Луцької міської ради Олександр Козлюк, своєю чергою, запевняє, що, незважаючи на ситуацію, яка склалася, налаштований позитивно, однак застерігає лучан не вірити шантажам і шахрайствам із боку своїх колег.

Нагадаємо, за відкликанням депутатів Луцької міської ради, яке нібито відбувається від імені громади міста, своєю чергою, стоїть олігархічна група «Континіум», яка фінансує БПП «Солідарність» для усунення нею неугодних представників міськради. Відкликати хочуть Олександра Козлюка, Сергія Булу, Євгенія Ткачука, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.

Обранці громади, однак, зазначають, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав. Вони теж повідомили, що «Континіум» з метою усунення їх із міської ради витратить більше мільйона гривень –на оплату праці агітаторів, охоронців і координаторів, виготовлення орендованих палаток, друк бюлетенів тощо. Натомість олігархічна група планує приватизувати, зокрема, «Луцьктепло», аби диктувати місту свої тарифи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 17 Липня 2017 22:11
А як із округами де немає жодного депутата? Вони теж хочуть СВОГО.
Я живу Показати IP 17 Липня 2017 22:38
На Соборності , хто такий Козлюк? Різниці то нема
Підлеглий Удот Показати IP 17 Липня 2017 23:20
Я колишній підлеглий Козлюка О.Є., він був моїм дирехтором!
Галя Показати IP 18 Липня 2017 07:02
Складається враження, що хочуть вижити неугодних. Скоріш всього не продались. От і шукають способи іх видворити.
коля коля Показати IP 18 Липня 2017 08:09
Не смішіть мої тапці..на Соборності його і близько ніхто не бачить.
Фанат Показати IP 18 Липня 2017 12:14
Пані Наталя Коритнюк, Ви дуже гарна!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus