USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці Нововолинська перестануть пити «іржаву воду»?

15 Серпня 2008 11:51
У мешканців 4-х вулиць у Нововолинську із кранів тече іржава вода. Про це 15 серпня під час сесії Нововолинської міськради розповів директор місцевого «Водоканалу» Яків Приступа, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Загалом у Нововолинську є два водозабори, які беруть воду з підземних горизонтів. Як зазначив пан Приступа, дуже нагальним стало питання заміни труб водогону. Адже на кількох вулицях проведено сталеві труби, у яких де-не-де сформувався наліт завтовшки 7-8 міліметрів. Якщо трапляється прорив на лінії і після ремонту запускають воду, то з кранів у мешканців 4-х вулиць вона тече іржава.
 
Причина цього, на думку пана Приступи, об’єктивна – труби потребують негайної заміни. Адже термін експлуатації сталевого водогону становить 30 років, тоді як окремим трубам уже 45 років.
 
Єдиний вихід із ситуації керівництво «Водоканалу» вбачає у заміні труб, на що потрібно 15 мільйонів гривень. Натомість у 2008 році в міському бюджеті на це передбачено 300 тисяч гривень. Яків Приступа навів цифри для порівняння: заміна 1 погонного метра труби коштує немало-небагато – понад 1 тисячу гривень.
 На пропозицію депутатів включити до тарифу водопостачання інвестиційну складову досить категорично зреагував міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков. Він вважає, що зміна тарифів наразі не виправдана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus