USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Межі Луцька не погоджували з 1973 року

20 Червня 2018 13:48
Однією з важливих проблем, які призводять до низки конфліктних ситуації та гальмують розвиток міста, є той факт, що межі Луцька досі не погоджені. Аби встановити межі міста попередньо потрібно прийняти його генеральний план.

Про це йшлося під час засідання колегії Волинської облдержадміністрації 20 червня.

Протягом доповіді керівника управління містобудування та архітектури ОДА Миколи Томчука підняли питання про визначення меж Луцька.

Так, востаннє межі міста погоджували ще у 1973 році. Минулого року, своєю чергою, відповідний план було подано на розгляд ВРУ, однак вона його так і не затвердила.

У зв’язку з цим фактично по території окремих житлових масивів проходять межі міста, тож виникають конфлікти через питання виділення ділянок, прибирання територій чи надходження відповідних плат.

«Межі міста встановлюються не генеральними планами, а проектами землеустрою. Ми маємо велику проблему, адже місто затиснули з усіх сторін. Окрім того, немає громад, які зараз готові долучитися до міста», – сказав Микола Томчук.

Він пояснив, що для визначення меж міста потрібно спершу погодити генеральний план Луцька, затримка з чим виникла через визначення історико-архітектурного плану для старої частини міста.

«Виходом із ситуація я бачу приєднання до міста сусідніх громад чи створення міста-супутника», – наголосив Микола Томчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus