USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Межі історико-культурного заповідника у Луцьку не погоджені?

25 Травня 2009 18:16
Депутатська комісія Луцької міськради з питань освіти, науки, культури, мови підтримала проект програми про створення меж та режимів використання об’єктів культурної спадщини облцентру до 2011 року. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Власне, в Луцьку під охороною держави перебувають понад 20 пам’яток культури державного значення та десять – місцевого. Однак, ідеться проекті рішення міської ради, «не зроблена експертиза культурної цінності встановлених останніми роками, як правило, з порушенням законної процедури нових монументів та меморіальних дощок».
 
«Майже вся науково-облікова документація на пам’ятки не відповідає сучасним зразкам і містить інформацію, яка роками не оновлювалася. Проведення паспортизації пам’яток археології вимагає попереднього уточнення їх меж», йдеться у документі.
 
Як зазначено у загальній частині проекту програми, «лишилася незавершеною робота  по виявленню об’єктів культурної спадщини за межами історико-культурного заповідника. Межі території заповідника офіційно не погоджені Луцькою міською радою, не проведена паспортизація його об’єктів культурної спадщини».
 
Тож, аби вирішити ці та інші проблемні питання, депутатам міськради пропонують  затвердити цільову програму, розраховану на до 2011 року. Документ передбачає, що на цю програму упродовж трьох років мають виділити понад 1,8 мільйона гривень, із них половину – вже цьогоріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:22
А "заповідник" має статут, статус юридичної особи? Що то за організація така? На сьогоднішній день, це просто годівниця для Рабана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus