USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Мікроорганізми в усьому світі еволюціонують, щоб поїдати пластик

20 Грудня 2021 07:20
Команда вчених із Технологічного університету Чалмерса у Швеції виявила, що мікроби в океанах і ґрунтах у всьому світі еволюціонують, щоб їсти пластик.

Дослідження опублікували в журналі Microbial Ecology, пише The Guardian.

Науковці проаналізували понад 200 мільйонів генів у зразках ДНК, взятих із навколишнього середовища, і виявили 30 тисяч різних ферментів, які можуть руйнувати 10 різних видів пластику.

За їхніми обчисленнями, кожен четвертий із проаналізованих організмів містить ферменти для розкладання пластику. Кількість і тип ферментів збігаються з масштабом і типом пластикового забруднення в середовищі існування мікроорганізму.

Вчені кажуть, що їхнє відкриття доводить величезний вплив пластикового забруднення на мікроби.

«Ми не очікували знайти таку кількість ферментів у такій кількості різних мікробів і середовищ існування. Це дивовижне відкриття, яке справді ілюструє масштаб проблеми», – заявив професор Ян Зрімек.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маркетинг правитьсві Показати IP 20 Грудня 2021 07:41
Лише 60 років тому був еко-тренд: "Рятуй дерева, користуйся пластиком". І от дерева виросли, треба їх продати, папір в моді, а пластик зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus