USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мінфін: переведення зарплат бюджетників у держбанки - незаконні*

8 Грудня 2014 17:00
Міністерство фінансів України офіційно визнало, що протокольне рішення Кабінету Міністрів №76 від 11.09.2014р., яким доручено державним органам та бюджетним організаціям організувати укладання договорів на отримання співробітниками заробітної плати виключно у державних банках, не відповідає чинному законодавству, і, відповідно, не є обов'язковим для виконання на місцях.

Як говориться в листі Мінфіну за підписом заступника міністра Віталія Лісовенко, відповідно до статті 24 Закону "Про оплату праці" виплата заробітної плати може проводитися через установи банку тільки за умови особистої письмової згоди працівника. Також Постанова Кабінету Міністрів № 318 встановлює, що виплата заробітної плати повинна проводитися з обов'язковою письмовою згодою працівника лише через уповноважені урядом установи банків, які визначаються на відкритому конкурсі.

Нині, як інформує Міністерство фінансів, згідно з результатами проведених конкурсів, право на обслуговування зарплатних рахунків і карт мають 69 українських банків, серед яких є і банки з державною формою власністю. Згідно з нормативними документами, обслуговування осіб, які отримують заробітну плату в уповноваженому банку, може проводитися виключно на підставі договорів між працівником та уповноваженими банками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 18:09
Тільки в комерційних банках виплата з/п бюджетникам! А як олігархи -депутати будуть крутити і жити ! В них багато банків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus