USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Мінімалка 35 тисяч»: військові розповіли про оплату на передовій та ситуацію на Донбасі

26 Травня 2021 23:45
Майже десяток обстрілів упродовж доби влаштував ворог на Сході. Цілили з мінометів по позиціях навколо Новгородського. Це той самий населений пункт, якому вирішили повернути історичну назву – Нью-Йорк.

Чому на тому напрямку застосовують важке озброєння та чим відповідають українські воїни, 26 травня йдеться в сюжеті ТСН.

Попереду територія, яка за домовленостями в сірій зоні, але бойовики розташували там свої позиції.

«Проводять інженерні роботи, підходять ближче до нас, ми повинні їх стримувати якось», – говорить український військовослужбовець.

До них тут кілька кілометрів – і тому найзручніше їм бити з міномета.

Боєць Борис на війні вже 5 років. Каже, і почесно, і вигідно теж. Говорить, що солдат першого року служби на передовій отримує «35-37 тисяч гривень, залежить від посади, мінімалка – 35 тисяч гривень».

На мирній території часто виникає запитання, чи дають відповідь українські військові, коли по них стріляють. По свіжих гільзах можна бачити, коли потрібно, то – дають. Звісно, стріляти доводиться зрідка, але бійцям так спокійніше – коли кулемет стоїть напоготові. Про всяк випадок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus