USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мінінфраструктури поки не планує скасовувати жовтий сигнал світлофора

20 Квітня 2018 10:37
Міністерство інфраструктури України поки не планує забороняти жовтий сигнал світлофора.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-служба міністерства.

«Кабінет міністрів України доручив вивчити питання, опрацювати та подати пропозиції. Для прийняття рішення потрібна консолідована зважена позиція низки міністерств і відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофора мова не йде. Питання в стадії вивчення», - сказав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Разом з тим він зазначив, що щодня на дорогах в Україні гине близько 11 осіб.

«Статистика кількості аварій за останній час, які сталися через проїзд на жовтий сигнал світлофора, невтішна. І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансних ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки, і маємо реагувати. Особливу увагу треба зосередити на роботі жовтого сигналу світлофора в режимі миготіння, коли він повідомляє про нерегульованому перехресті або наявності пішохідного переходу. Саме з цією метою урядом дано розпорядження про опрацювання питання та підвищення безпеки дорожнього руху», - сказав він.

За словами заступника міністра, Кабмін також доручив створити урядову комісію з технічного розслідування ДТП з тяжкими наслідками, яке сталося 17 квітня в м. Кривий Ріг.

Як повідомлялося, вранці 17 квітня у Кривому Розі в результаті зіткнення автомобіля Маzdа, маршрутки і автобуса, що перевозив співробітників одного з місцевих підприємств, 8 людей загинули, 16 постраждалих госпіталізовано.

18 квітня Кабмін доручив Мінінфраструктури, Міністерству внутрішніх справ, Нацполіції, «Укравтодору» і «Укртрансбезпеки» опрацювати питання про скасування жовтого сигналу світлофора і при необхідності винести відповідну пропозицію на засідання уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 20 Квітня 2018 11:01
Боже, коли вже ці всі неуки покинуть свої посади?! Скільки ще нас будуть вбивати своїми недолугими рішеннями? про це ніхто не задумується? А тупо виконувати ПДР ніхто не пробував, навіщо щось городити? Відповідальність по повній і буде порядок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus