USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міністерство у справах ветеранів не має стати бюрократичним монстром, – нардеп

28 Лютого 2018 18:53
Створення Міністерства у справах ветеранів може сприяти системному й комплексному вирішенню проблем військових. Утім, зарегульованість і бюрократія, притаманні нашій державі, можуть перетворити нове відомство на чергового чиновницького монстра, який «поїдатиме» бюджетні кошти.

Про це в ефірі парламентського телеканалу «Рада» заявила народний депутат з УРОПу Ірина Констанкевич, йдеться на сайті УКРОПу.

«Є ризик, що службовці міністерства лише використовуватимуть державні кошти, а ефект від роботи буде невеликий. Це змушує критично сприймати ідею створення нового відомства», – підкреслила парламентар.

На думку Ірини Констанкевич, у законодавстві повинна бути передбачена система контролю за використанням коштів, виділених міністерству. Крім того, керівні посади у відомстві мають посісти справді відповідальні люди, які викликають довіру.

Нардеп зазначила, що створення міністерства не вирішить усіх проблем ветеранів. Для цього необхідно змінити ставлення суспільства до таких категорій громадян у цілому. За приклад парламентар поставила Сполучені Штати Америки, де існує справжній культ військових, які брали участь у бойових діях. Держава опікується не тільки їхнім матеріальним забезпеченням – ветерани мають неабиякий авторитет серед громадян, на їхню честь встановлюють пам’ятники й меморіали.

За словами Ірини Констанкевич, 27 лютого Верховна Рада зробила перші кроки у цьому напрямі, ухваливши пакет законів про соціальний захист військових.

«Ми віддали свій борг військовослужбовцям і учасникам бойових дій, які виконували свій патріотичний обов’язок на сході України», – зауважила нардеп.

Нагадаємо, народні обранці з УКРОПу направили звернення на ім’я прем’єр-міністра з вимогою якнайшвидше перерахувати пенсії військовим пенсіонерам з 1 січня 2018 року, а також пенсіонерам органів внутрішніх справ – з 1 січня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus