USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міністр інфраструктури України опинився у центрі авіаційного скандалу

25 Травня 2017 11:00
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв ірландському лоукосту унікальні пільгові умови роботи в Україні.

Україна стоїть на порозі великого міжнародного корупційного скандалу, головним героєм якого може стати міністр інфраструктури Володимир Омелян. Причиною є меморандум між міністерством та ірландським лоукостом Ryanair, у якому зафіксовані не лише наміри, але й комерційні домовленості, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Раніше міністр заперечував наявність письмової угоди. "Зустріч не передбачала підписання ніяких документів", - наголошував Омелян. Натомість текст, який потрапив до журналістів, ставить слова урядовця під велике питання. Експерти ж зазначають, що такий документ чиновник не мав права підписувати, оскільки на догоду одному авіаперевізнику ним порушуються існуючі міжнародні правила. Ще до визнання факту підписання угоди Ryanair почав продавати квитки в українському напрямку, що є нонсенсом, кажуть фахівці. "Спробуй ти, український перевізник, таким чином почати роботу", - дивується авіаційний експерт В'ячеслав Коновалов.

ТСН став відомий зміст меморандуму, який підписав Володимир Омелян з ірландським лоукостом Ryanair. Згідно з документом, який потрапив у редакцію, у ньому зафіксовані не лише наміри, але й комерційні домовленості. Експерти відзначають, що такий документ міністр підписувати не мав права і, аби догодити одному авіаперевізнику, він пішов на порушення міжнародних правил.

Підпис міністра стоїть під наступними цифрами: 7,5 доларів обслуговування одного пасажира, враховуючи 3 долари безпекового збіру. Два долари за обслуговування на летовищі – стільки, згідно меморандуму, отримає аеропорт "Бориспіль" від Ryanair. Суми будуть дійсними при обслуговуванні 150 тисяч пасажирів у 2017 році і 250 тисяч у 2018 році. "Цей документ однозначно розходиться з вимогами законодавства. Міністерство не мало повноважень його підписувати. Міністерство фактично обіцяє ті знижки, котрі по закону надавати не може", - зауважив юрист Олег Бондар.

Нині існує встановлений державою тариф за обслуговування пасажира на рівні 17 доларів, а безпековий збір оплачується окремо і він більший, ніж 3 долари. Ірландському ж перевізнику обіцяють умови, яких нині немає жодна інша авіакомпанія в Україні і які забороняє робити закон. "Як можна давати таку знижку, якщо в тебе забиті у фінплані певні обсяги. Ryanair заявляло, що буде 250 тисяч перевозити. Ну, 350. Це знижка десь 20%", - дивується Коновалов.

Такі особливі умови одній компанії могли б зацікавити Антимонопольний комітет, але у міністерстві інфраструктури знайшли нормативну шпаринку і анонсували нові нижчі тарифи та систему знижок для інших компаній. В силу цей наказ ще не вступив, однак базовий український перевізник МАУ вже анонсував появу квитків за цінами лоукост. Хоча все одно найбільша вигода дістається саме ірландцям. "Система знижок, яка анонсована, вона запроваджується під інтереси однієї компанії", - переконує Бондар.

Саме Ryanair, як новому перевізнику, обіцяні знижки за відкриття нових рейсів, і заради цього у міністерстві порушили одне з головних міжнародних правил – нова компанія може пропонувати рейси у нові міста, але в інший аеропорт, розташований за 100 миль від того, куди вже літають. Тепер цієї статті в документі, який регулює український авіаринок, немає. "Виходить, що ні пасажир не отримує нічого нового, ні аеропорт "Бориспіль", ні місто Київ не отримає нового", - вважає директор Frendly Avia Support Олександр Ланецький.

У меморандумі також є пункт, який ставить під сумнів дешеві перельоти українців саме Ryanair. У документів порушений міжнародний принцип роботи лоукостів – дешеві тарифи на обслуговування аеропорт надає за умови перевезення великої кількості пасажирів. Якщо компанія її не виконує, вона платить збори без знижок. Тому лоукостам, аби виконати план, вигідніше продавати наддешеві квитки. В міністерстві великою кількістю чомусь порахували 150 тисяч пасажирів на півроку, а про штрафи взагалі забули. Тому демпінгувати Ryanair і не доведеться. "Це не обсяг для нашого ринку", - коментує наведені цифри Коновалов.

Уже зараз "Бориспіль" лише за місяць приймає майже вп'ятеро більше пасажирів, і за всіх отримує значно більші збори. Обговорення цих питань міністерство уникає. На запити журналістів надійшла така відповідь: "Міністр буде присутній на заході за посиланням. На захід запрошено ЗМІ, іншої нагоди поспілкуватись на тему авіаперевезень найближчим часом не буде. З повагою, прес-служба".

Про те, що умови, на яких ірландці заходять на український ринок, загрожують міжнародним скандалом, свідчить і поява коментарів представників інших компаній. "Ми дуже підтримуємо зусилля нинішнього уряду з лібералізації і стимулювання авіаційної галузі, але водночас ми дивуємося тому, як уряд дає перевагу кільком відібраним перевізникам і створює умови, які явно відповідають їхній бізнес-моделі", - наголошують в "Австрійських авіалініях".

ТСН уже направила кілька запитів у Національне антикорупційне бюро з проханням розібратися, чи мав право міністр, як державна особа, підписувати цей документ і робити комерційні обіцянки приватній компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus