USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міністр звинуватив «Укрзалізницю» в махінаціях при закупівлі палива

27 Січня 2017 15:43
Міністр інфраструктури Володимир Омелян звинуватив «Укрзалізницю» в махінаціях при закупівлі палива. Зокрема, Омелян розповів про погодження керівництва «Укрзалізниці» на закупівлю палива від постачальника WOG за ціною, вищою за ринкову.

Про це міністр розповів в ефірі Громадського, – повідомляє Укрінформ.

«Укрзалізниця» погодилась не чергове підвищення цін за старим контрактом з компанією WOG – 65 тис. тон палива. Раптом ціна виросла на 10% на рівному місці, хоча ринкова інша. Величезне питання – як це відбувається», – сказав міністр.

«Ці факти я подав прем’єр-міністру. Я його постійно інформував про зловживання, неправильні управлінські рішення. Реакції не було жодної. Підсумком стало потішне засідання Кабміну, яке мало за мету просто легалізувати, ніби «все в порядку, на жаль, Омелян виступив проти», – додав він.
Омелян висловив сподівання, що факти зловживань будуть належним чином розслідувані правоохоронними органами, з якими він співпрацює з 2015 року.

«Сподіваюся, що ми будемо мати фахову дискусію, а правоохоронці офіційно скажуть – в нас «Укрзалізниця» це мега-прозора і мега-ефективна компанія без зловживань, чи в нас дійсно є низка корупційних зловживань при закупівлях, при постачаннях, при перевезеннях. Влада має сконцентрувати всі зусилля, щоб таких речей не було, бо вони ганьблять і владу, і країну», – зазначив він.

Омелян переконаний, що у Мінінфраструктури забрали управління «Укрзалізницею» для збереження корупційних схем.

Як повідомлялося раніше, міністр інфраструктури Володимир Омелян обурився постановою Кабміну, якою "Укрзалізницю" виводять з-під його юрисдикції міністерства. Він заявив про незаконність такого рішення та суперечливість міжнародним нормам.

Нагадаємо, міністр інфраструктури неодноразово висловлювався про те, що поки що не бачить результативності в діяльності "Укрзалізниці" під керівництвом Балчуна та нової команди. Усе вимагав заслухати фінансовий звіт. Балчун же про прибутковість підприємства в розмірі понад 300 млн грн повідомив у соцмережах та на сайті "Укрзалізниці".

Зазначимо, що Кабмін також затвердив новий статут "Укрзалізниці".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
годівниця Показати IP 27 Січня 2017 15:49
ніяк не можуть поділити...
Віктор Показати IP 27 Січня 2017 17:07
Тобто поки залізниця підпорядковувалась йому то все добре було, а як тільки вийшла з його впливу- він різко помітив що паливо задорого купували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus