USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Мінкультури не дасть грошей на відселення лучан з аварійного будинку

17 Травня 2013 14:52
Мінкультури виступило за переселення людей з аварійного будинку, що є пам’яткою архітектури, на вулиці Кондзелевича, 5, у Луцьку, але не за рахунок фінансування Міністерства.

Про це йдеться на сайті Волинської облради.

У Міністерств культури України розглянули Звернення Волиньради щодо виділення коштів із державного бюджету на придбання житла для відселення мешканців із будинку на вулиці Іова Кондзелевича, 5, що у Луцьку. Потреба у цьому виникла через те, що будівля руйнується та є непридатною для подальшого проживання людей. Тож, зважаючи на те, що будинок є пам'яткою архітектури національного значення, за допомогою звернулися саме до Мінкультури.

Та представники центральної виконавчої влади у відповіді на звернення облради написали, що будинок № 5 на вулиці Іова Кондзелевича у Луцьку хоч і є пам'яткою архітектури національного значення, однак, не знаходиться на балансі установ, що належать до сфери управління Міністерства культури України.

«Таким чином, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Мінкультури України не має законодавчих підстав здійснювати фінансування вищезазначеного об'єкту», - зазначили у листі-відповіді.

Щодо переселення людей з будинку, то це належить до власних повноважень виконавчих органів міських рад. А кошти на це Мінкультури порадило знайти у бюджеті розвитку, звідки гроші «у встановленому порядку можуть бути спрямовані на відселення мешканців із будівлі».

«Разом з тим, Мінкультури України підтримує питання фінансування переселення людей з аварійного будинку № 5 на вулиці Іова Кондзелевича у Луцька з Державного бюджету України», - повідомляє у листі заступник Міністра культури керівник апарату Броніслав Стичинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus