USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Вагітні та жінки з дітьми також повинні стати на облік, – військовий комісар

24 Грудня 2021 10:21
Вагітні та жінки з малолітніми дітьми, згідно з нормами законодавства, повинні стати на військовий облік, однак це не означає, що вони стануть військовослужбовцями.

Про це на брифінгу в Києві розповів військовий комісар Київського обласного ТЦК та СП полковник Валерій Куценко, передає Укрінформ.

«Є закон України про військовий обов’язок та військову службу, є визначений перелік відстрочок від призову, там їх три категорії характерних – за сімейними обставинами, за навчанням, за станом здоров’я тощо. Тобто якщо жінка має неповнолітніх дітей, то вона буде військовозобов’язана. Зрозумійте правильно, військовослужбовець і військовозобов’язаний – це дуже великий шлях від одного до іншого. Вона буде перебувати на військовому обліку, тому що її спеціальність, за якою вона працює, може принести користь державі, в разі збройної агресії або ескалації якоїсь ситуації. Але її ніхто нікуди призивати не збирається, це зовсім різні речі», – заявив Куценко.

Він зауважив, що взяття жінок на облік – це законодавча норма, яку Міноборони реалізує.

Читати ще: Як і коли жінкам ставати на військовий облік: які документи потрібні

«Визначено, що жінки беруться на облік, ми повинні це робити і ми будемо це робити», – підсумував Куценко.

Учасники брифінгу відзначили, що не розуміють причин хайпу, який піднявся навколо цієї теми, адже закон було ухвалено всіма депутатськими фракціями, крім ОПЗЖ, ще навесні поточного року.

Йдеться про вимоги частини одинадцятої статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та підпункту 1 пункту 3 розділу II Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку»

Відповідно до закону, було надано 6 місяців всім міністерствам та відомствам на опрацювати своїх керівних документів. Тож, Міноборони видало наказ в жовтні, пояснив військовий комісар.

Раніше Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов’язковий облік військовозобов’язаних. Відповідний наказ ухвалено 11 жовтня 2021 року.

Документом затверджується перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних. Так, до переліку ввійшла велика кількість популярних професій, зокрема, медики, фармацевти, юристи, програмісти, соціальні працівники, менеджери, бухгалтери, журналісти, музиканти, працівники ресторанів та готелів, рекламники тощо. Приведення нормативно-правових актів у відповідність із наказом головнокомандувач Збройних Сил України має забезпечити у шестимісячний термін з дня набрання документом чинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
1+1 Показати IP 24 Грудня 2021 10:45
Шоу повинно тривати
Анонім Показати IP 24 Грудня 2021 10:50
Пусть свою бабу, дочерей и любовниц записывает. Поглядим как они окопы рыть будут в -15
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2021 10:54
Дайош равноправіє!!!
Піт Показати IP 24 Грудня 2021 11:04
Бред.
Олександр Показати IP 24 Грудня 2021 11:08
ТАК ТУТ ВЖЕ ПИТАННЯ СТОЇТЬ ХТО КОГО ПЕРШИЙ ЗНИЩИТЬ....
Зелебобикам Показати IP 24 Грудня 2021 12:00
Послати, чи самі підете на ...... зірочку?
Луцьк Показати IP 24 Грудня 2021 12:19
Які зусилля приклала держава, щоб вивчити спеціаліста цих професій з переліку та надати їм роботу з гідною зарплатою? Я люблю Україну і, якщо буде потрібно, буду в силу своїх можливостей допомагати відбивати ворога. Те що у нас діється на державному рівні, від президента до найнижчих посадовців в регіонах - жах, неуцтво, хамство і т. д. Якщо встановили такий перелік професій - чому у навчальних закладах не впроваджено військову підготовку по переліку? Зрозуміло, що Росія вже захистила "руссько говорящіх" на території України, захопила територію і не планує віддавати (своєї території замало) вже й НАТО заважає (як би не починнали війну по захопленню території, то й ніхто б те НАТО і не просив про допомогу) і це не кінець її забаганкам - тому у нашій країні потрібно бути готовим до всього, але бажано, щоб це було скординовано і професійно.
Герасим. Показати IP 24 Грудня 2021 12:22
А кота ,чи песика на облiк також потрiбно ставити. ???
Питання Показати IP 24 Грудня 2021 12:37
Перша леді вже на обліку? Депутаткині і помічкині вже на обліку? Ні? То йдіть на у........
Зелебобик Показати IP 24 Грудня 2021 14:42
ОП должно срочно заказать-проплатить новую социологию, которая покажет рост рейтинга ПреЗидента на фоне решения отправить женщин в военкомат! Именно этого ждали от Зеленского в 2019 году, а он какой молодец переплюнул Порошенко! Какие идиоты сидят на Банковой и не понимают, что первый поход на регистрацию в гнилую структуру военкоматов станет последней каплей в терпение украинцев, а штрафы добьют рейтинг Зеленского. Главное не останавливаться!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus