USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міноборони відмовилося віддати занедбану землю в Ківерцях на потреби атовців

13 Березня 2018 08:58
Міноборони серед найбільших землевласників, а землі для атовців немає. Якщо землю й виділяють, то часто вона у десятках кілометрів від цивілізації – занедбана та без комунікацій. Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу

Корупційні схеми Держгеокадастру із землями селян та створення на Волині монополії землевпорядних фірм з інших областей – це далеко не весь перелік проблем, з якими стикаються атовці, аби отримати довгоочікувану земельну ділянку.

Актуальним також залишається питання забезпечення житлом військовослужбовців. Немає жодної державної програми, яка б гарантувала покращення житлових умов або отримання нових «квадратних метрів» колишніми військовослужбовцями. Декілька квартир отримали учасники АТО в Луцьку, та й то завдяки співфінансуванню відповідної програми з міського бюджету.

Після таких поневірянь у декого опускаються руки, інші ж продовжують боротьбу проти бюрократичної системи та свавілля чиновників та зі своїми проблемами звертаються до народного депутата Ірини Констанкевич.

Нещодавно, Ірина Мирославівна звернулася до Міністра оборони Степана Полторака з проханням розглянути можливість передачі земельної ділянки площею 51,58 га, яка знаходиться у постійному користуванні Міністерства оборони України (військова частина А 63756, м. Ківерці, вул. Жукова) на баланс міста.

«Зазначена земельна ділянка не використовується за призначенням більше 15 років. Ківерцівська міська рада неодноразово зверталась до Міністерства оборони України щодо передачі хоча б частини земельної ділянки в міську комунальну власність для вирішення питання виділення землі для житлового будівництва», - йдеться у депутатському зверненні.

Примітно, що сьогодні на території цього військового містечка розташовані вивільнені будівлі та споруди, які не використовуються за призначенням. Зволікання з вирішенням питання використання цього майна призводить до руйнування будівель, непридатності для подальшої експлуатації. На сьогодні завершуються роботи оновлення генерального плану Ківерців, згідно з яким містобудівною документацією буде визначено подальше використання території військової частини для потреб житлової та громадської забудови, враховуючи її розташування в центральній частині міста, а також наявність комунікацій (дороги, освітлення, водопостачання, центральна каналізаційна мережа).

Нещодавно народний депутат Ірина Констанкевич разом із міським головою Ківерців Володимиром Жгутовим побували на прийомі у заступника міністра оборони Олега Шевчука, де продовжували відстоювати інтереси волинських атовців. У міністерстві пообіцяли сприяти вирішенню земельного питання, однак, далі розмов справа так і не дійшла.

Невдовзі на ім’я народного депутата від 23 виборчого округу надійшла відповідь про те, що Міністерство оборони не вважає за доцільне передавати вищезгадану земельну ділянку на баланс в комунальну власність територіальної громади міста.

«Прикро, що у Міністерстві оборони так «дбають» про волинських атовців, коли на папері декларують одне, а насправді роблять зовсім інше», – зауважила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
опа Показати IP 13 Березня 2018 09:30
Хто ж так просто віддасть, якщо її продати можна.
Ю Показати IP 13 Березня 2018 10:24
Ще торохи протягнуть із тим ато, і всі через це пройдуть і всі будуть атовцями і проблема сама собою відпаде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus