USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міносвіти рекомендує робити те, чого так не хоче луцьке управління освіти, - депутат

7 Липня 2016 11:27
Депутат Луцької міської ради Борис Смаль нагадав управлінню освіти міськради, що Міносвіти рекомендує і покроково роз’яснює, як створювати благодійні організації при навчальних закладах. Але цьому все одно вперто опираються міські чиновники.

Про це депутат написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, батьки знають, що таке грошова допомога у школах чи дитсадочках. Ілюзії про безплатну освіту немає, певно, ні в кого. Хочеться бути впевненим, що кошти витрачені прозоро і за призначенням. Власне, тому батьківські комітети у навчальних закладах починають поступово відмовлятися від збору готівки, а натомість створюють благодійні фонди.

«Потрапив до рук журнал «Практика управління дошкільним закладом» за минулий місяць. І, о диво! Його величність, пресвяте і великоправедне Міністерство освіти хвалить і навіть дуже рекомендує робити те, чого так не хоче луцьке управління освіти. Причому публікація подана під рубрикою «Важливі справи».
Тут і детальний покроковий алгоритм створення благодійних організацій при навчальних закладах, і зразок Статуту, і зауваження щодо ймовірних помилок, і рекомендації щодо бухобліку (всього 24 сторінки). Луцька міська рада ще минулого року своїм рішенням теж заявила, що це треба робити. І доручила управлінню освіти провести роз’яснювальну роботу та рекомендувати батькам створення благодійних організацій. Не знаю як «рекомендували», але фонду не було створено жодного.

Ці самі рекомендації давав батькам Фонд «Тільки разом», і уже 12 навчальних закладів зареєстрували фонди. То що це? Недостатня кваліфікація тих, хто «рекомендував»? Чи саботаж, щоб не втратити доступ до коштів батьків? Схиляюсь до другого, бо «рекомендувати» таки вміють. Наприклад, коли «рекомендують» виписувати газету «Луцький замок», то таки виписують всі і під звіт», - йдеться у дописі.
ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКА ВЛАДА СКАЗАЛА «НІ» БЛАГОДІЙНИМ ФОНДАМ ПРИ САДОЧКАХ І ШКОЛАХ

Нагадаємо, такі фонди створюють своїм рішенням самі батьки. Вони діють як окрема юридична особа, а обіг коштів - можна легко відслідкувати. Реєстрація організації триває лічені дні, а передати досвід роботи, навчити працювати як юридична особа готові спеціалісти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», які з нинішнього року активно працюватимуть в цьому напрямі. Більше того, юридична особа, уклавши угоду, може розраховувати на лояльні ціни від оптових продавців, відзвітуватися можна буде за кожну копійку та й поповнення такого фонду можливе із різних джерел: готівкою на картковий рахунок, або ж безготівковим перерахунком.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАВІЩО ОСВІТНІМ ЗАКЛАДАМ ЛУЦЬКА БЛАГОДІЙНІ ФОНДИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 7 Липня 2016 11:29
Так ввели ж спеціальну посаду п"ятого заступника мера для Киці, щоб створювати благодійні фонди. Як же так посада, премії доплати є, а фонду нема?
Гребенюк Показати IP 7 Липня 2016 11:46
Ми розберемось в ситуації до винних будуть застосовані заходи адміністративного впливу.
258 Показати IP 7 Липня 2016 12:50
Ви роз'яснюєте з фінансовим заохоченням, + з/п хто візьметься, + 25-30тис грн на витрати, то що тут вам не зрозуміло.... самі теж там заробляєте робіть висновки математик...
123 Показати IP 7 Липня 2016 13:53
точно, вони роз'яснюють з заохоченням, а нам коли рекомендують виписувати газету то треба свої платити
Піклувальна рада Показати IP 7 Липня 2016 16:36
Гроші здають БАТЬКИ а розпоряджається - ДИРЕКТОР під чіткими вказівками управління освіти МР де робити ремонти в школі, хто буде робити і за яку вартість. Витрачаються батьківські гроші без погодження з піклувальною радою, після того - подивіться шановні батьки яка у нас гарна зала, коридори,різні кабінети, давайте виділимо на це кошти і за це проголосуємо. І ЦЕ ВСЕ ГОТІВКА !!!!!ЯКА ВЖЕ ВИТРАЧАНА !!! Де правоохоронні органи, де прокуратура? ГАНЬБА!!!!!
скептик до Піклувальна рада Показати IP 7 Липня 2016 21:53
і хто вам винен, що ви Ло"и ?
скептик Показати IP 7 Липня 2016 21:56
так міська зрада багато чого не хоче робити. наприклад, зобовязати луцьких так званих маршрутчиків перевозити безкоштовно пенсіонерів та інвалідів, як це передбачено законом. ПАНОВЕ ДЕПУТАТИ !!!!!!!! довідки за телефоном 0633910394

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus