USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки Фонду Ігоря Палиці 249 волинських школярів оздоровилися у Буковелі

14 Червня 2018 08:00
Початок літніх канікул на довго закарбується в пам’яті яскравими враженнями для волинських школярів. За успіхи в навчанні 249 учнів отримали змогу оздоровитися та відпочити в Міжнародному дитячому центрі «Артек-Буковель». Такі оздоровчі поїздки сьомий рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у рамках програми «Здоров’я волинян».

Для більшості школярів переїзд з волинської рівнини до гірської місцевості – справжня феєрія. Свіже карпатське повітря і незрівняної краси краєвиди не лишили байдужих, йдеться у повідомленні прес-служби Фонду.


«У Буковель я приїхала вперше. Мені тут дуже подобається. Найбільше вразили гірські краєвиди. Такого на Волині не побачиш, – ділиться враженнями Наталія Сень, учениця ЗОШ №3 міста Ківерці. – У таборі я знайшла багато нових друзів. Дуже хочу повернутися сюди ще».

«Я дуже вражений атмосферою, яка панує в таборі, – додає Едуард Домальчук, учень Любешівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – гімназія». – Тут цікаво та весело. Кожного дня нові конкурси, квести. Дякую Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та народному депутату Ірині Констанкевич за такий відпочинок. Це справжня винагорода для нас».


Головна традиція табору – жодного приводу сумувати чи бити байдики. Тож дві з половиною сотні юних волинян мали безліч можливостей продемонструвати свої вміння і навчитися чомусь новому. Програма досить насичена і різнобічна. Сніданок, зарядка, квести, конкурси, спортивні змагання, літературні лабіринти, спілкування з однолітками – ні хвилини згаяного часу.

Сім днів промайнули як мить. У вечір прощання артеківці пов’язали на шию один одному кольорові ниточки, як пам’ять про тиждень незабутнього відпочинку серед мальовничих гір. За цей час школярі здружилися, то ж мить прощання традиційна – зі сльозами та обіймами. Віднині у кожного є мета – досягати нових звершень у навчанні, аби наступного року знову взяти участь у проекті Фонду Ігоря Палиці «Відпочинок у Буковелі».

«Усі діти задоволені. Вони не лише відпочили, а й отримали нову мотивацію до навчальних та наукових здобутків. Водночас, дітям трохи сумно, адже вони здружилися, згуртувалися, а тепер доведеться розлучатися. Висловлюємо щиру вдячність Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за цей проект та народному депутату Ірині Констанкевич за сприяння в організації поїздки», – зазначив помічник народного депутата Орест Маховський, який керував групою волинських школярів.

Проект «Відпочинок у Буковелі» – це винагорода для школярів за здібності, знання, активну життєву позицію. 9 тисяч 376 – саме стільки обдарованих волинських школярів уже змогли оздоровитися у Карпатах за сім років. Фонд і надалі продовжує проект «Відпочинок у Буковелі». Черговий заїзд обдарованих школярів Волині відбудеться восени.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus