USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Мінус 300 брендів пива: Heineken повністю йде з Росії та продає бізнес

28 Березня 2022 15:00
Пивоварна компанія Heineken остаточно йде з Росії. Щоб мінімізувати ризики та уникнути націоналізації, вона передасть бізнес новому власнику. Прибутку ця угода не принесе.

Heineken налічує близько 300 брендів, включаючи Heineken, Amstel, Birra Moretti, Desperados, Foster's, Newcastle Brown Ale, Sagres, Sol, Star, Tecate, Tiger та інші. Національні бренди в Росії – «Охота», «Жигулевское», «Степан Разин», «Бочкарев» тощо, повідомляє OBOZREVATEL.

Таке рішення у компанії ухвалили через те, що Росія не зупиняє війну в Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Heineken.

«Ми вражені й глибоко засмучені тим, що війна в Україні продовжує розгортатися і загострюватися... Ми дійшли висновку, що володіння бізнесом Heineken у Росії більше не є стійким і життєздатним у поточних умовах. В результаті ми вирішили залишити Росію», – відзначили у компанії.

Виробництво своєї продукції в РФ Heineken зупинила ще на початку березня. Тоді ж виробник припинив нові інвестиції та експорт до Росії, а також скасував усі продажі та рекламу бренда.

Тепер компанія ухвалила рішення про повне згортання діяльності в країні-агресорі. Проте 1800 російських співробітників Heineken отримуватимуть зарплату до кінця 2022 року.

«Ми прагнемо впорядкованого передання нашого бізнесу новому власнику в повній відповідності з міжнародними та місцевими законами... Ми не отримаємо прибутку від будь-якого передання прав власності й очікуємо знецінення та інших негрошових виняткових витрат загалом приблизно на 0,4 мільярда євро. Після завершення передання Heineken припинить свою присутність у Росії», – зазначили у компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus