USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Путін доручив 6 і 7 січня ввести «режим припинення вогню» по всьому фронту

5 Січня 2023 17:25
Президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу ввести 6 і 7 січня «режим припинення вогню» по всій лінії зіткнення в Україні.

Про це повідомляють російські пропагандистські медіа, передає РБК-Україна.

Таке «різдвяне перемир’я» Росія хоче ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня (по московському часу). По Києву це з 11:00 6 січня до 23:00 7 січня.

«З огляду на звернення найсвятішого патріарха Кіріла, доручаю міністру оборони РФ ввести з 12:00 6 січня до 00:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні», – повідомили у прес-службі Кремля.

При цьому диктатор закликав Україну також запровадити режим припинення вогню на Різдво.

«Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ’я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у День Різдва Христового», – заявив Путін.

В Офісі президента України відреагували на оголошене росією припинення вогню.

Там зазначили, що Україна на своїй території не стріляє по цивільному населенню та не загрожує йому, а для росії перемирʼя почнеться лише після звільнення всіх окупованих нею територій.
Як пише Громадське, перед тим московський патріарх Кіріл закликав припинити вогонь з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб «православні люди могли відвідати богослужіння на Святвечір і в день Різдва Христового».

Натомість в Офісі президента України назвали цю пропозицію цинічною пасткою й елементом пропаганди.

«РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації РФ. Тому заява РПЦ про «Різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди», – написав радник керівника ОП Михайло Подоляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Січня 2023 18:08
тут доречно згадати слова Джохара Дудаєва про те, з якою метою русня погоджується на тимчасове припинення вогню: для підвезення резервів і послідуючого удару.
Маразм Показати IP 5 Січня 2023 18:18
А що так можна було ? Тобто українців в інші дні вбивати можна, а 6-7 січня не можна ? Сказочні довйобойоби !!!
Лучанка Показати IP 5 Січня 2023 18:44
Брехливий підарас. Ще мабуть буде більший масований обстріл на свято. Тварюка!
Бульба Показати IP 5 Січня 2023 19:25
Домовленості з рускими вартують менше ніж папір, на якому вони написані!!!
Правда Показати IP 6 Січня 2023 07:26
З нелюдами Різдво вже не святкуємо,бо відсвяткували і Новий рік від(а не після) від Різдва Христового.Тож бийте хлопці їх міцніше і до ПЕРЕМОГИ.Слава Україні і ЗСУ!Горіть в пеклі,виродки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus