USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міська рада хоче позбутися міфічної «України»

19 Квітня 2012 17:47
Частка акцій ПАТ «Готель Україна», що належить міській громаді, занадто мала, аби впливати на ухвалення рішень щодо цього об’єкта, тож варто продати ці акції.
Відповідне рішення ухвалили члени постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Луцької міськради під час засідання 19 квітня.
Як пояснив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлєв, щороку представники міськради відвідують збори акціонерів товариства «Готель Україна». Втім, їхній голос під час ухвалення тих чи інших рішень фактично не має жодної ваги, адже рада має лише майже 7% акцій, тоді як один з акціонерів має у власності понад 90% акцій товариства.
Посадовець також повідомив, що впродовж приблизно 10 років до міської скарбниці не надходило дивідендів від роботи підприємства, навіть коли воно працювало прибутково. Адже, відповідно до рішень, ухвалених під час зборів акціонерів, ці гроші використовувалися на ті чи інші потреби готелю.
Крім того, Яковлєв зауважив, що щороку власник більшості акцій ПАТ «Готель Україна» проводить емісію (додатковий випуск) цих цінних паперів, внаслідок чого у розпорядженні міської громади ‒ лише 6,94% акцій статутного капіталу товариства. Тоді як на момент утворення підприємства їх було 10%, ‒ наголосив Яковлєв.
У цій ситуації, на думку посадовця, найліпший спосіб поповнити міську скарбницю прибутком від цих акцій – запропонувати головному акціонеру викупити частку акцій, що належить місту.
Такого ж висновку дійшли члени профільної депутатської комісії. «Ще одна міфічна власність. Погодити продаж. А скільки грошей брати, то треба буде це проконтролювати», ‒ відзначив голова комісії Олександр Пилипович.
Тарас Яковлєв пояснив, що після погодження продажу акцій має відбутися оцінка їх вартості і лише після того, власне, продаж. Так, рішення про затвердження висновку про вартість пакету акцій товариства, що належать місту, ухвалюватиме виконавчий комітет міськради.
Тож, члени майнової комісії рекомендували колегам під час чергової сесії ухвалити рішення про те, щоб позбутися акцій ПАТ «Готель Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 20 Квітня 2012 02:19
"впродовж 10 років до міської скарбниці не надходило дивідендів". Алфьоров працює чотко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus