USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада не дозволить виселення 50-ти сімей з домівок?

17 Грудня 2008 12:36
На прийом до першого заступника міського голови Лариси Соколовської вчора, 16 грудня, прийшли жителі будинку на вулиці Володимирській, 101. Мешканці цього гуртожитку уже давно потерпають від правової колізії, яку використало на свою користь керівництво приватного підприємства «ПМК-19», на балансі якого знаходиться будівля. Про це 15 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Луцької міськради, це приміщення внаслідок незрозумілого рішення Заборольської сільської ради змінило адресу і зараз, як стверджує керівництво «ПМК-19» розташоване за адресою не Володимирська,101 у Луцьку, а вулиці Володимирська 2Б у селі Великий Омеляник, тобто на землі, що належить до Заборольської сільської ради.
З того й почався конфлікт: фактично, керівництво підприємства  «ПМК-19», за словами мешканців, намагається вигнати 50 сімей на вулицю. Як вони розповіли, генеральний директор підприємства має на меті з приміщення гуртожитку зробити елітне житло.
Конфлікт триває уже не перший рік. Документи цієї справи свідчать, що цей будинок у 1982 році будувався за кошти ряду підприємств на умовах їх дольової участі. Це Луцька ПМК-3, Луцька СПМК-1, УВІК Облміжколгоспбуду, ХУММ Облміжколгоспбуду, трест «Облміжколгоспшляхбуд» та Волинський інститут Укрколгосппроект. У 1983 році за рішенням і згодою цих дольовиків гуртожиток передали на баланс ПМК-3, а в подальшому, без їх згоди його передали на баланс «ПМК-19».
Цього разу жителі гуртожитку звернулися до Лариси Соколовської з конкретним проханням: допомогти у передачі будинку на Володимирській, 101 у міську комунальну власність. Лариса Соколовська, вислухавши відвідувачів, дала вказівку юристам міськвиконкому підготувати аргументоване звернення до керівництва «ПМК-19» щодо передачі будинку у власність міста.
Тим більше, за таке вирішення проблеми виступають і ті організації, які будували гуртожиток. Лариса Миколаївна запевнила, що міська влада не допустить виселення 50-ти сімей на вулицю, чого, схоже, прагне керівництво підприємства.
Загалом на вчорашньому прийомі громадян Лариса Соколовська розглянула 18 звернень (з них 4 – колективні), вислухавши всіх, хто звернувся та приймаючи рішення про те, яким чином має вирішуватися кожна проблема. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus