USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Чинна влада краще за усі попередні турбується про людей з порушенням зору», – Віталій Ткачук

8 Вересня 2018 21:30
Під час презентації тактильного макету Луцького замку, яка відбулася 8 вересня, очільник ГО «Генерації успішної дії» Віталій Ткачук наголосив, що нинішня міська влада не ігнорує проблеми та прохання людей з порушенням зору, а намагається вирішити їх.

Зі слів радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, який першим підтримав ідею встановлення макету, місто розвивається в усіх сферах завдяки таким людям, як Віталій Ткачук та інші представники ГО «Генерація успішної дії».

Ігор Поліщук висловив переконання, що це лише перший макет історичної будівлі, а в подальшому встановлюватимуть, принаймні, по об’єкту на рік. Тож Луцьк повинен стати справжньою столицею доступності для людей з інвалідністю.

Своєю чергою, Віталій Ткачук відзначив, що чинна влада міста краще, ніж усі попередні дослухається до прохань людей з порушеннями зору. Він наголосив, що Луцький замок – перлина, яку повинен побачити чи уявити кожен, тож ГО «Генерація успішної дії» запрошує всіх людей з порушеннями зору доторкнутися до замку.

Під час відкриття макету презентували також дві книги - «Луцьк від А до Я» та «Волинська абетка», надруковані шрифтом Брайля.

Як повідомлялося, волиняни взяли участь в одній з найбільших книжкових подій року в Україні – VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», що відбувся у Києві. Команда Braille Studio презентувала видання, надруковані шрифтом Брайля.

Також редакція розповідала, що на вулиці Ковельській у Луцьку на пішохідних переходах вклали індикаційну та направляючу тактильну плитку для людей з порушеннями зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 9 Вересня 2018 08:10
А тоді для чого закрили книгарню !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus