USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міська влада не поспішає знижувати вартість проїзду в Луцьку

9 Грудня 2008 13:39
Луцький міський голова Богдан Шиба вважає, що тарифи на проїзд у міському транспорті Луцька варто переглядати тоді, коли буде стабільний курс валют і ціна на бензин зменшуватиметься. Про це він розповів під час прес-клнференції 9 грудня, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Шиби, міська влада затверджує граничні ціни на пасажирські перевезення, а вартість перевезення встановлюють підприємці, які надають послуги.
«Якби я мав впевненість, що завтра знов не підскочать ціни на бензин, або щось не буде робитися з валютним курсом, то я б пішов на такі силові методи, хоч складно тут. Законом передбачено взаємостосунки між органами місцевої влади та підприємствами, які надають послуги. Вони є регуляторні і якщо в частині збільшення тарифів вона (регуляторність) спрямована на захист прав отримувачів послуг, то в частині зниження тарифів вона захищає надавачів послуг…
Ну не захищає, але так передбачено, що під час встановлення граничних тарифів повинні бути враховані інтереси всіх сторін. Якщо буде така гарантія, що на тривалий час відбудеться зниження цін на бензин і дизпаливо і встановиться стабільний курс гривні, то зрозуміло, що виконком буде ініціювати перегляд граничних тарифів. Але побачите, що почнеться в кінці зими…», – зазначив Луцький градоначальник.
Довідково:
Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський 29 жовтня зазначив «в умовах зниження цін на бензин навряд чи радикальним чином реально ціни проїзду буде зменшено. Тим більше, ви знаєте, що є проблематика з курсом.
Сьогодні проблема співвідношення гривні до долара створює нестабільність ситуації і на споживчому ринку, оскільки бізнес рахує свої витрати в доларах… Все залежатиме не тільки від ціни на бензин, а й від ситуації з курсом валюти».
Керівник Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко під час перебування на Волині 3 грудня зазначив, що підтримує думку - у зв’язку зі зниженням вартості бензину слід переглядати тарифи на перевезення у бік їх зменшення.
За словами пана Мельниченка, одним з перших заходів нового голови Волинського обласного територіального відділення АМКУ Віктора Гупала стане нарада з перевізниками області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пасажир Показати IP 9 Грудня 2008 14:45
Ясне діло, що ніхто вартості проїзду не знижуватиме. Адже всі рейси належать чиновникам міськради. хіба вони втратять можливість набити кишені7

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus