USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Міського голову Ковеля можуть відкликати з посади

25 Червня 2017 10:31
Депутати облради пропонують розпочати процедуру висловлення недовіри Ковельському міському голові Олегу Кіндеру.

Про це стало відомо під час виїзного засідання тимчасової контрольної комісії Волинської обласної ради з питань земельних відносин стосовно звернення матері загиблого учасника АТО Олексія Тарасюка Надії Андріївни Тарасюк, повідомляє ПроКовель.

Так, ковельчанка звернулася до обласних депутатів із проханням допомогти їй отримати земельну ділянку на території міста.

До цього, 7 червня, дане земельне питання комісією вже розглядалося і тоді було винесене рішення, в якому одним із пунктів прописано «Ковельському міському голові терміново вирішити питання з наданням земельної ділянки Тарасюк Надії…». Тож обранці громади поцікавилися в заявниці, чи її питання вирішене, адже днями відбулася чергова сесія міської ради. На що пані Надія відповіла, що питання вирішене не було.

Жінка пояснила, що вона просить обміняти наданий їй клаптик землі, який отримала в низовині, в болотистій місцевості, на щось більш пристойніше, однак хорошої пропозиції вона досі не дочекалася. Горем вбита матір стверджувала, що їй ніхто навіть не натякнув, що та земельна ділянка, яку надали, знаходиться на болоті, де будуватися вкрай важко. Тоді член комісії Ігор Лех пояснив матері загиблого бійця АТО, що вони не наділені правом надавати земельні ділянки в користування, це юрисдикція лише міської ради. Однак депутат зауважив, що у цьому питанні необхідно розібратися.

«Наша комісія носить рекомендаційний характер. Це мама звертається у відчаї до всіх. Вона оббиває пороги. Це ж треба показати цинізм Ковельської міської ради, до чого ми дійшли… До якого ганебного стилю ми дійшли, щоб мамі загиблого бійця вигризти землю», - емоційно заявив Ігор Лех, додавши, що їм довелося виїзне засідання проводити в культурно-просвітницькому центрі, а не в приміщенні Будинку Рад, де чомусь саме сьогодні не виявилося вільної аудиторії.

У виставковому залі КПЦ зібралися чимало люду: учасники АТО, депутати міської, районної та обласної ради від Ковельського району, члени громадської ради при міській раді, небайдужі городяни, які невдоволені роботою мерії. На засіданні лише не було представників міської влади. Частина прибулих прийшла сюди вже з документами, котрі передали на опрацювання комісії. А Людмила Василівна Громико, дружина учасника АТО, навіть з’явилася на засідання разом зі своєю маленькою дитиною. Жінка розповіла, що два роки тому її чоловікові дали землю, але в болоті. Тепер вона, як і багато їй подібних, оббиває пороги владних кабінетів, щоб обміняти її на щось пристойніше, або хоча б вимостити за кошти бюджету.

Після почутих численних нарікань ковельчан на дії мерії члени тимчасової контрольної земельної комісії запропонували міським депутат розпочати процедуру відкликання міського голови Олега Кіндера із займаної посади. А голова фракції УКРОПу Ігор Пініс запевнив своїх колег по облраді, що «є народна ініціатива відкликати міського голову шляхом збору підписів. Такі можливості розглядаються, таке бачення є і в більшості депутатського корпусу».

Зрештою після емоційної напруженої двогодинної розмови комісія ухвалила протокольне рішення, в якому повторно звернулися до Ковельського міського голови терміново вирішити питання з наданням земельної ділянки Надії Тарасюк, члену сім’ї загиблого учасника АТО, а також надати інформацію стосовно земельних ділянок, виділених учасникам АТО, членам сімей загиблих учасників АТО, в який спосіб це відбувається, через реєстр або чергу, і перспектив надання цих земельних ділянок. Також голова комісії Володимир Кучер запевнив, що всі подані заяви з документальними додатками та ті, що ще надійдуть на його ім’я, будуть опрацьовані і передані в компетентні органи для розгляду їх по суті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 25 Червня 2017 10:52
це практично неможливо
Ковельчани Показати IP 25 Червня 2017 10:59
Давно пора розпочати акцію і збір підписів за ,,Ковель без Кіндера"!!!
Ковель2 Показати IP 25 Червня 2017 11:00
Без Кіндерів-Федосюків!!!!
Василь Показати IP 25 Червня 2017 11:02
Давно пора... ще якби правоохоронці перевірку зробили
Саша Исюк Показати IP 25 Червня 2017 14:07
Геть злодия
Саша Исюк Показати IP 25 Червня 2017 14:09
Це Гунчика дуп*лиз
Ветеран УПА Показати IP 25 Червня 2017 14:54
" Трофеї "ділять після досягненняя перемоги ... Тому питання виділення будь чого за участь в цих діях , до повного звільнення Донбасу ,Луганщини і Криму не повинно розглядатися ! Не діліть шкуру не вбитого ведмедя ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus