USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Прокурорську» землю під Луцьком просять передати бійцям АТО

2 Лютого 2016 18:04
Для будівництва багатоповерхівки Волинській прокуратурі в селі Зміїнець поблизу Луцька Маяківська сільська рада у 2015-му році виділила понад 1,4 гектара землі.

А тим часом вільної землі для учасників АТО в селі немає, тому «атовці» звернулися до сільських депутатів з проханням, щоб ті розглянули питання про передачу частини «прокурорської» землі їм. Про це повідомляє «Громадське радіо».

Паспорт будівництва. Фото: «Громадське радіо»

Боєць 51-ої бригади, лучанин Павло, розповів, що вільної землі в Луцьку нема, тому він вирішив шукати інші варіанти.

«Навесні писали заяви. Не знаю. З десяток мабуть. І в Луцький район і в самому місті Луцьк. Поприходили одні відмови. І це вже десь приходить мені така чутка, що є деякі люди в Луцьку при пагонах і в певних структурах служать, які вже взимку десь більше через півроку після мене пишуть той самий Луцьк і їм видається все, що можна», — дивується чоловік.

Павло та його друг Артур написали заяви на отримання землі в селі поблизу. Отримали лише відписки, каже боєць:

«До мене подзвонив товариш і каже, що їдемо ще в Маяки, попробуємо. Ми поїхали, понаписували. Прийшов лист, в якому ні печатки, нічого. Вибачте, але до побачення. Сказали так».

Не всі депутати, до яких приїхали зі зверненням бійці, їх підтримали. Однак депутатка нової каденції Вікторія Мельничук запевнила, що це питання підтримає на сесії сільради.

«Я не будучи депутатом, на стару сесію писала двічі прохання, щоб мені виділили ділянку як голові сім`ї. В мене двоє маленьких дітей. Мені сказали, що видається тільки учасникам АТО. Потім вже я пішла в депутати і тепер я зрозуміла, що їх, виявляється, немає для учасників АТО», — пригадує Вікторія.

Іншу точку зору з цього приводу має голова сільської ради Олена Твердохліб. Вона переконує, що цю землю юридично неможливо повернути назад.

«Наразі земля надана вже в постійне користування. Я консультувалася з юристами, й вони сказали, що таке рішення виноситься лише через суд. Тобто попередники наші надали. Рішення сесії приймалося не з хвилини на хвилину. Воно відкладалося чотири рази. Я вже знайома з документами. Я теж підтримую, щоб ця земля була повернута. Але щоб добитися чогось, треба знати закони. Наразі я вважаю, що ми її повернути не зможемо», — впевнена Олена Твердохліб.


Земля для волинських прокурорів площею 1,4 га. Фото: «Громадське радіо»

Голова сільської ради сказала, що прийме звернення і його розглянуть під час сесії сільської ради. Також вона зазначила, що крім учасників АТО, до сільради звертаються і місцеві жителі.

«Мені дуже вкрай неприємно відмовляти тим воїнам АТО, які звертаються із Луцька, але далі нам треба вислухати людей із громади села Маяківської сільської ради, тому що до мене зараз звертаються не тільки воїни АТО, але й просто жителі, які писали ті заяви на земельні ділянки 12 років тому і сім`ї, які живуть в будинках по 11 людей», — каже Олена Твердохліб.

Олена Твердохліб Фото: «Громадське радіо»


Понад 60 заяв щомісяця отримує сільська рада від бійців. З місцевих жителів – це двоє чи троє людей. Саме про них в першу чергу думають в сільраді, стверджує голова сільської ради.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у селі Зміїнець Луцького району будується 9-поверхівка, частина квартир з якої обіцяна працівникам прокуратури області.

Бійці АТО вважають, що «прокурорська» земля частково вирішила б їх проблему. Тим більше, що згідно з державними будівельними нормами, для прокурорського будинку потрібно не більше 0,3 гектара. Поки що атошники чекають розгляду цього звернення на сесії. Однак звернення не має такою юридичної сили, яка б дозволяла повернути землю назад. Судитися сільська влада поки що не збирається, мотивуючи це і відсутністю коштів у сільському бюджеті, і тим, що це питання наразі не першочергове.

Аріна Крапка



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
дідо Показати IP 2 Лютого 2016 18:12
Прокурорам підняли зарплату ,то ж вони спокійно можуть собі вийняти житло чи взяти іпотеку.
Бабо до дідо Показати IP 2 Лютого 2016 18:39
Це безглузде рішення і маразм вищого гатунку взагалі давати будь-кому землю під забудову одразу у власність! Не важливо кому: чи то прокурор чи то АТОвець чи будь-хто інший. Має бути лише оренда і то максимум на три роки. Якщо за цей час щось зробив на ділянці (хоча б залив фундамент і вивів цоколь) - тоді можна і у власність передати, а якщо нічого не зробив - забрати і дати іншому. Це єдине правильне рішення із землею. Усе решта - від лукавого. Ну понабирають АТОвці землі і далі що? Лиш одиниці зможуть щось на ній збудувати, а решта буде або продавати або тримати типу дітям чи ще для чогось, а ті молоді люди, які реально бажають і поступово можуть будуватись - землі взяти не можуть. Такі реалії... Так що, шановні ЗМІ, не спекулюйте на цій темі - землю давати треба тим, хто нею буде управляти належним чином відповідно до цільового призначення.
дідо до Бабо Показати IP 2 Лютого 2016 19:42
Держава немає коштів для атовців, то ж дає землею, а ті мають повне право зробити будь-що з цією землею. Хочуть будуються ,а хочуть продають. Прокурори-це інша справа,вони хочуть совкову пільгу,але совка давно вже нема.
Бабо до дідо Показати IP 3 Лютого 2016 00:50
Хто Тобі, друже таке дурне сказав? Право безоплатно отримати землю у власність по кожному виду цільового призначення має кожен громадянин України, а те, що Ти пишеш про державу... це брєд і замануха, це черговий "коник" наших вождів для того щоб вкотре нас між собою пересварити, відволікти увагу від більш нагальних проблем.
Юлія Парій Показати IP 2 Лютого 2016 18:27
Прокурори - це частина системи, так що будьте певні землю не віддадуть
Бабо до Юлія Парій Показати IP 2 Лютого 2016 18:40
І в принципі правильно зроблять - вони уже будують, а що з нею будуть робити АТОвці - невідомо... Хай їдуть АТОвці трохи далі від Луцька - там землі - бери не хочу!
бабо Показати IP 2 Лютого 2016 18:51
ти що ярмольський який выддав землю прокурорчикам????, а тепер ярм починає наживатись в районі
Джек Показати IP 2 Лютого 2016 19:02
Якшо був в ато-зразу житло дають?Непогана війна.
Ая Показати IP 3 Лютого 2016 05:03
іди і повоюй, якщо повернеш живим, тоді розумітимеш, за що землю дають....
читач Показати IP 3 Лютого 2016 08:55
ну по перше в ато забирали примусово......це просто дебільна система.....а прокурори жирують не по дитячому...це правда...
оксана Показати IP 3 Лютого 2016 09:08
маю ділянку на Дубенській в садівничому товаристві "Маяк". Так от: помітила, що багато з них занедбані, не доглянуті та просто запущені!! Можливо, потрібно провести додаткові перевірки та з.ясувати, чи земельні наділи мають хазяїна??? якщо ні - то віддіти потребуючим. Звичайно, наділи там невеличкі..., але це є межа міста :-)
Всезнайко Показати IP 5 Лютого 2016 13:45
Ярмольський і далі дерибанить земельку... недарма ж син працює ... не важко здогадатися ... в тій самій прокуратурі. Що ще коментувати???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus