USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міський бюджет не фінансуватиме Фестиваль волинської журналістики

13 Липня 2016 12:57
Громадську ініціативу “Фестиваль волинської журналістики — літо 2016 року” не фінансуватимуть з міського бюджету.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко, - пишуть на сайті Луцької міської ради.

“Сьогодні надійшло звернення від автора громадської ініціативи “Фестиваль Волинської журналістики — літо 2016 року”, у якому він відмовляється від фінансування її з бюджету міста”, - зазначив Сергій Григоренко.

Тож він наголосив, що, у зв'язку із заявою, 14 липня відбудеться засідання робочої групи, під час якого обговорюватимуть іншу громадську ініціативу, яка наступна у черзі за кількістю набраних голосів, на реалізацію якої й буде виділено кошти з міського бюджету.

Нещодавно представники луцької медіа-спільноти висловили різке обурення виділенням коштів із міської казни на організацію горезвісного Фестивалю волинської журналістики. «Якщо не вдасться врегулювати питання усіма законними методами – будемо пікетувати», - запевняють вони.

Нагадаємо, «Фестиваль волинської журналістики», до програми якого входили майстер-класи, концертна програма і фуршет, – став одним із фаворитів конкурсу громадських ініціатив. Утім, незважаючи на докази, які опосередковано вказвали на значні «накрутки» під час голосування за найкращі ініціативи громади, на реалізацію яких з міського бюджету мали виділити до 50 тисяч гривень, результатів конкурсу не скасували.

Три тисячі гривень - на куліш, дві - на оркестр, півтори - на рамки та дипломи. Саме на це планували витратити бюджетні кошти під час славнозвісного фестивалю.

Так, 27 травня 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк затвердив перелік ініціатив-переможців конкурсу. Однак, як виявилось, не всі із списку тих, чиї прізвища «чорним по білому» вказані у списку підписантів ініціативи, насправді її підписували.

Тож, волинські журналісти написали звернення виконуючому обов’язки голови Національної спілки журналістів України Сергію Томіленку, аби він розібрався в ситуації, яка склалася з «Фестивалем волинської журналістики». Ініціаторами організації фестивалю є представники обласного осередку Національної спілки журналістів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Липня 2016 23:58
Респект Журналістам міста. Не потрапили Вони на гачок підсвідомої залежності від благодійника за чужий рахунок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus