USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міський голова Ковеля каже, що УКРОП зірвав сесію

26 Грудня 2015 16:28
У Ковелі влада та громада не можуть знайти спільну мову. Містом тут вже другу каденцію поспіль керує Олег Кіндер – висуванець від партії «Батьківщина». За останні роки він міцно «вжився» в роль керманича.

Ще зовсім недавно дві ковельські громадські волонтерські організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву» та «Альтаїр777», які постійно і вже давно допомагають бійцям АТО, ділили невеличке офісне приміщення. «Комітет громадського спротиву» доставили на фронт вже сотні тонн продуктів, медикаменти. Їхні волонтери постійно надають юридичну допомогу членам сімей АТО. «Альтаїр777» має надійного закордонного партнера, завдяки чому бійцям АТО щотижня надається кілька тонн благодійної допомоги.

Про це повідомляє прес-службі УКРОПу.

Однак, у листопаді, влада вирішила, що для квадратних метрів, які використовували волонтери під офіс та частково під склад, знайшлося інше призначення. Громадські організації опинилися на вулиці.

Заступник керівника волонтерської організації «Альтаїр777» Юрій Кікавський каже, що вони неодноразово зверталися до міського голови з проханням виділити для них приміщення. У відповідь – вільних площ, яких можна було б надати для волонтерської організації, у місті немає.

Депутатське звернення щодо надання можливості для розміщення волонтерських організацій озвучив голова фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс на початку останнього сесійного засідання, яке відбулося днями.

Міський голова Олег Кіндер зазначив, що приміщення, де знаходилися організації, повернули у власність міському військкомату, а надання нового - під питанням, оскільки громадські організації можуть функціонувати і без нього. На думку мера, громадські організації просять виділити приміщення в ультимативній формі.

Та депутати підтримали звернення Пініса одноголосно.

Зазначимо, що у сесійній залі того дня зібралося чимало ковельчан. Більшість з них – це представники громадського сектору та підприємці. Ще минулого засідання тривала дискусія виникла щодо питання про включення до складу виконкому представників від громадськості. Та його розгляд перенесли на цю сесію. У порядку денному воно зазначалося 24-им – останнім. УКРОП запронував включити до складу виконому керівника «Всеукраїнського громадського об’єднання «Комітет громадського спротиву» Миколу Печенюка та підприємця Людмилу Васковець.

Депутати перейшли до розгляду прийняття порядку денного. От тут і почалася гаряча сесійна перепитія.
Голова фракції «УКРОП» у Ковельській міські раді Ігор Пініс запропонував поставити питанням №1 щодо включення до складу виконавчого комітету представників громадського сектору. Однак міський голова Олег Кіндер пропозицію по суті проігнорував, заявивши, що вже є пропозиція проголосувати за порядок денний в цілому. Тільки от, хто висловив цю позицію – наша знімальна група в залі так і не помітила.

Укропівець Ігор Пініс закликав колег-депутатів підтримати його пропозицію, порухом руки, запросивши підійти їх до нього. Депутати від УКРОПу, які мають місця, наприкінці сесійної зали почали рухатися в напрямку президії. Одночасно з ними зі своїх місць почали підніматися й інші народні обранці та присутні у залі. На адресу міського голови від представників громадськості почало лунати «Ганьба!»

Перед президією виникла штовханина, активними учасниками якої стали не депутати, а обурені громадяни. Одного з учасників бійки вивели працівники міліції. Як повідомляють наші джерела, ним виявився працівник «жеку».

Правоохоронці від коментарів відмовилися, а перед входом у сесійну залу ніхто не перевіряв документів. Олег Кіндер оголосив перерву та запросив голів фракцій до себе в кабінет. Наших журналістів туди не впустили.

«Громада прийшла сьогодні на сесію, аби висловити свій протест, - коментує ситуацію голова фракції УКРОП Ігор Пініс. - Після перерви, я вийшов до мікрофону і сказав: «Будь ласка, продовжуйте сесію, 35 депутатів у залі». Вже був спокій. Ніхто не збирався продовжувати блокування. Однак міський голова принципово переніс сесію і у всьому звинуватив фракцію «УКРОП». Я зайшов до нього у кабінет, намагався продовжити діалог, знайти компроміс, але марно.

Ця ситуація нагадує лише одне: у місто повернувся з Ростова-на-Дону «Віктор Янукович» тільки під іншим прізвищем. Ми просто вимагаємо, аби в міськвиконкомі були представники громади. Не більшість, щоб можна було якісь рішення лобіювати, а просто, щоб громада відчувала, що її чують. Ми два місяці намагались вести діалог, закликали прислухатися до громадських діячів, пропонували кандидатури різних людей до складу виконкому, пропонували обговорити їх за «круглим столом». Кіндер минулої сесії також запропонував свої кандидатури до виконкому. Вони – достойні люди і ми не проти них. Ми просто хочемо, аби у виконкомі право на думку мали представники громадських об’єднань».

До складу виконкому Ковельської міської ради раніше входило 11 осіб. Для того, аби задовольнити вимоги громади, як варіант, необхідно було збільшити його склад до 13 осіб, що і зробили на попередньому засіданні.

Але, зі слів керівника «Комітету громадського спротиву» Миколи Печенюка, міський голова Олег Кіндер категорично проти включення до складу виконкому його та представниці підприємців місцевого ринку Людмили Васковець.

«Депутати на попередній сесії підтримали мою кандидатуру до міськвиконкому, а пан Кіндер одним голосом відмінив це рішення і переніс розгляд даного питання. Він одноосібно вирішує все. Міський голова абсолютно не прислухається до думки громадськості», - каже Микола Печенюк.

«У нас є інформація, що пан Кіндер на дві введені посади у виконкомі запропонував своїх людей, - говорить підприємець Людмила Васковець. - У Ковелі привокзальний ринок має велике значення, а його територію влітку хотіли продати. Тоді ми, підприємці, вийшли на мирну акцію протесту на площу перед міськрадою. Як результат, ця земля була не продана. Малі підприємці (а нас близько 5 тисяч) вважають, що для захисту їхніх інтересів необхідно мати представників у міськвиконкомі. Сьогодні всі підприємці у міськраду прийшли добровільно, а не під тиском, як стверджує мер. Ми хочемо, аби депутати та, зокрема, Олег Кіндер прислухалися до нашої думки, оскільки вони наші обранці і мають діяти в інтересах громади. Депутати повинні голосувати за те, що хочуть люди, а не за те, що хоче Кіндер».

Після наради з головами фракцій міський голова таки повернувся до зали... і оголосив перерву на невизначений термін. Цього ж дня увечері сесія була таки продовжена і склад виконкому таки затвердили.

Згідно із законом, міський голова подав свої пропозиції щодо персонального складу виконавчого комітету. Враховуючи, що кількісний склад виконкому за рішенням міської ради має становити 13 осіб, а на розгляд депутатів було представлено 15 кандидатур, міський голова Олег Кіндер оголосив рейтингове голосування. Семеро осіб, які набрали найбільшу кількість голосів депутатів стали членами виконкому. Ні Печенюка, ні Васковець у складі виконкому немає.

Довідково: УКРОП у Ковельській міській раді представлений 5-а депутатами з 36. Фракція «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» перебуває в опозиції. Більшість депутатів від інших політичних сил – у домовленостях з Кіндером. Того ж дня, коли відбулося ранкове засідання сесії, на офіційному сайті Ковельської міської ради з’явилися скан-копії - листи комунальних закладів міста, де УКРОП звинувачують у зірванні сесії і з проханням відновити роботу сесії для вирішення проблемних питань бюджетної сфери.
Така технологія використання адмінресурсу цілком очевидна і використовувалася вже не раз різними керівниками. Цікаво, що один із таких листів-прохань був написаний від комунальників.


Згідно із регламентом роботи сесії, головуючий на ній – міський голова. Після наради з головами фракцій Кіндер повернувся до зали. Депутати були на своїх місцях. Про розгляд важливих питань, які стосувалися і житлово-комунальної сфери, і виплат заробітної плати медичним працівникам, і питань освіти Кіндер знав. Але... він вирішив таки оголосити перерву. Вочевидь для того, аби руками своїх підлеглих вкотре підкреслити власну значимість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
версія провокації Показати IP 26 Грудня 2015 17:55
Того хто почав бійку в сесійному залі після чого мер Кіндер закрив засідання присутні називали майстром ЖЕК і зятем брата мера і депутата міської ради від Батьківщини Гєни Кіндера.
АС Показати IP 26 Грудня 2015 18:12
Кіндер злодій не може вкрасти біситься
Ковельчанин Показати IP 26 Грудня 2015 19:03
Гнати в шию треба того Кіндера.
Федя Показати IP 26 Грудня 2015 19:40
А може Укроп хоче захватити владу на Волині.
НОНА Показати IP 26 Грудня 2015 21:42
Шановні волиняни! Хочу зауважити, що Кіндера мером обрала ковельська громада на чесних виборах і це необхідно враховувати. Мер подає депутатам кандидатури на членів виконкому і депутати обирають членів виконкому. Як що комусь хочеться бути членом виконкому, а його не обирають то це не проблема ковельської громади. Громадян, що заважають проводити сесійне засідання треба просто видаляти з залу і більше туда не пускати. Я не проти депутатів "Укропу" але по законам демократії меншість підкоряється більшості інакше хаос.
Віра до НОНА Показати IP 26 Грудня 2015 23:39
Про чесні вибори краще промовчали б.
Анонім до Віра Показати IP 27 Грудня 2015 08:37
Извини, если за одного проголосует 70%, а за второго - 7%, то никакие махлювания не сделают второго победителем.
Штаб Кошарука до Анонім Показати IP 27 Грудня 2015 10:20
Всі знають що Кіндер фальшував вибори, різниця між ним і Кошаруком була 5% на користь Кошарука, але вкинули бюлетені і Кіндер став переможцем. Опора викрила 3 каруселі від Кіндера.
Фотін Показати IP 26 Грудня 2015 23:54
Кіндер це людина яка грабує місто, а прикритись хоче Укропами
лстратор ак 7,62 Показати IP 27 Грудня 2015 00:08
НОНА меншість вас підкорить , більшість ваша фальшива.
таки да Показати IP 27 Грудня 2015 16:45
якби Кіндер сфальшував вибори,то твій усраний інфантіл кошик вже б побіг до суду ,а так сидить і робить все,що йому скажуть.
Ковельчани Показати IP 27 Грудня 2015 17:29
У нас в місті нормальний мер-не чета популістам-космонавтам і решті папєрєднікам.Одне прохання до лучан-заберіть нах*р латентного гомосексуаліста серйожу до себе,бо в нас !@#$%^ нема.Того серйожу шо гузя полюбляє і називає себе журналістом.Тьху,ну й !@#$%^..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus