USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міста України зацікавилися роботою департаменту соцполітики луцької мерії

28 Квітня 2009 14:42
Керівники соціальних установ із двох десятків міст України прибули до Луцька, щоб перейняти досвід роботи департаменту соціальної політики Луцької міськради, – повідомляє 28 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Представники різних місту України сьогодні мали нагоду ознайомитися із роботою департаменту соціальної політики. Після чого, згідно із пропозицією заступника міського голови Анатолія Пархом’юка, вони зможуть перейти до обговорення переваг та можливих недоліків роботи цієї установи.
 
Про режим роботи департаменту гостям розповів директор Іван Козуб. За його словами, працівники щодня розглядають приблизно 300 заяв. А протягом року до установи звертається 57 тисяч лучан. За 2008 рік департамент соціальної політики надав соціальних послуг на суму понад 146 мільйонів гривень, а за перший квартал 2009 року – 33,9 мільйона.
 
Також Іван Козуб зосередив увагу на питанні розподілу функцій прийому та прийняття рішень. «Згідно із аналізом який ми провели, 80% робочого часу працівник витрачав на прийом громадян, і лише 20% – на обробку документів та прийняття рішень», – зауважив він.
 
Тепер тут працюють за принципом «єдиного вікна». Тобто організовано спеціальну громадську приймальню, яка займається лише прийомом громадян та наданням консультації. А вже відповідні спеціалісти приймають рішення.
 
Щоб краще продемонструвати роботу департаменту, по завершенню засідання гостям по відділам установи провели екскурсію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Квітня 2009 19:59
эх! не знала, а то рассказала бы как вы помогаете людям...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus