USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місце поліції у суспільстві: у Луцьку презентували «Тонку синю лінію»

10 Травня 2018 15:24
Сьогодні в обласному центрі, у приміщенні наших партнерів Молодіжний центр Волині, презентували соціальний рух Тонка синя лінія.

Луцьк – 9 місто, де стартував рух. Про це йдеться на офіційній сторінці Патрульної поліції Волині у Фейсбуці.

"Тонка синя лінія" – це соціальний рух, який прийшов до України зі штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. І, водночас вияв поваги до тих полісменів, хто віддав своє життя захищаючи закон. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО.

Про те, навіщо підтримка громадян важлива для поліції, розповів керівник волинських патрульних Олександр Вовченко. Він закликав представників бізнесу та інших сфер долучатись до Тонкої синьої лінії.

У рамках руху презентували унікальний соціальний фотопроект, реалізований Управлінням патрульної поліції в області і Першим каналом соціальних новин. Напередодні 16 патрульних сфотографувались зі своїми мамами у фотостудії ЯрКо, тож сьогодні показали відеоролик та фотографії, яких усі дуже очікували.

Про ідею фотопроекту розповіла директорка видання «Перший» Ірина Новосад. За її словами, цей проект дав змогу показати поліцейських в іншому світлі, з іншого боку, з їхніми життєвими історіями.

Потому всі переглянули відеоролик та яскраві фотографії патрульних з їхніми мамами, які викликали щирі емоції у присутніх.

Фотограф Роман Домбровський зауважив, що за кожним кадром побачив окрему історію, окрему історію життя людей, окрему історію мами і сина, мами і доньки. «Це дуже крутий і емоційно насичений проект», - зауважив фотограф.

А журналістка Еля Коротинська поділилась емоціями від спілкування з патрульними і мамами, зокрема, її вразила історія мами, в якої два сини працюють у патрульній поліції.

Мама інспекторки Анни Видринської Олена висловила вдячність організаторам проекту, зауваживши, що всі матері хвилюються за дітей, однак служба в патрульній поліції – одна з найскладніших, і тут мамині серця завжди особливо переживають за безпеку дітей.

Однією з перших компаній, яка долучилась до підтримки патрульних, стала мережа пекарень «Сулі Гулі», де полюбляють обідати полісмени. Директор Андрій Дмитрієв на заході зазначив: «Я дивлюсь на цих хлопців і дівчат і розумію, що вони самі ніколи не звернуться до нас по допомогу. Це ми мусимо їм допомогти, показати, що підтримуємо, що ми одне ціле. Вони по 12 годин і більше, без зупинок, охороняють наші спокій та безпеку, тож ми йдемо назустріч і пропонуємо хай невеличку, але знижку, на нашу продукцію. Це перша маленька вдячність за те, що патрульні нас захищають».

Співпрацю в рамках руху Тонка синя лінія символізують спеціальні відзнаки у вигляді рамочок з написами.

Їх сьогодні вручив Олександр Вовченко мережі «Сулі Гулі», виданню «Перший», а також компанії «Теремно», яка надала солодкі подарунки матерям.

Керівник патрульних подякував усім за реалізацію проекту та закликав долучатись до руху Тонка синя лінія, спрямованого на підтримку інспекторів, адже патрульна поліція відкрита до співпраці.

«Закликаю громадян бачити за патрульними в першу чергу людей, чиїхось дітей, які хочуть змінити щось на краще. Якщо перед вами людина в формі, навчіться її поважати, вона не для того, щоб покарати, а щоб прийти на допомогу. Фотографії, які ми побачили, справді емоційно вражають, вони позитивні. Але за ними – недоспані ночі, нервові зриви, недоїдання, і це все - щоб захистити вас. Ще мине багато часу, коли суспільство зрозуміє, що поліцейських потрібно поважати. У нас є зараз ворог на Сході, і він явний, а тут ворог може бути скрізь, і тут теж триває своєрідна війна між порядком і хаосом. Наші патрульні – на стороні порядку, й такими маленькими кроками ми привчатимемо суспільство до взаєморозуміння та поваги - у цьому суть Тонкої синьої лінії. Особлива вдячність журналістам, які можуть вийти за рамки однобічності та показати щось з іншого боку, дотримуйтесь принципів чесності та об’єктивності й надалі», - наголосив Олександр Вовченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корвалол Показати IP 10 Травня 2018 16:15
обведіть коло синею лінією навколо Капустинського, щоб бачив грань!!!! коли порушує права людини!
777 Показати IP 10 Травня 2018 23:07
Тупоголові телепні, нічого не робили і не роблять, навіть на зарплату собі не заробляють, тільки просирають гроші платників податків. Хочете піарте цих ПП, хочете ні, а рейтинги все падають та падають. Слава реформі - слава хаусу, скоро не вони, а від них захищатися прийдеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus