USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Місце, що допоможе робити цей світ кращим»: на Вишкові відкрився молодіжний простір. Фото

17 Липня 2021 12:01
Проєкт соціального спрямування «Place For Teens» передбачає створення місця, де активна та небайдужа молодь зможе втілювати власні задуми. Його реалізація стала можливою завдяки ініціативі місцевих школярок за підтримки управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради та ГО «Розвиток Мікрорайонів Міста».

Відтепер молоді люди луцького мікрорайону Вишків мають місце, де можна не лише зустрітися і у комфортних умовах поспілкуватися. Діяльність молодіжного простору «Place For Teens», як відзначили його організатори, передбачає вивчення іноземних мов, заняття з планування бюджету, проведення психологічних тренінгів, майстер-класів, тематичних заходів, різноманітних ігор.
Відкриття простору розпочалося з того, що на сцену піднялися «команда з 12 школи» – так жартівливо представили Надію Кирилюк, Катерину Опейду, Дарину Наумчук і Катерину Гончарук. Саме завдяки їх наполегливості та бажанню змін і стала можливою ця подія. А ще завдяки підтримці вчителів, викладачів, депутатів, активних містян, представників різних організацій.
Надія Кирилюк розповіла: «Відкриваємо простір, у якому молоді люди зможуть круто проводити час, розвиватися. Це буде навчально-виховне середовище для дітей і підлітків, для усіх молодих душею. Де кожен має змогу вдосконалюватися. Віримо, що це місце стане платформою, за допомогою якої ми зможемо зробити цей світ трохи кращим і сподіваємося, що у нас все вийде!»
Читати ще: «Молодіжний центр Волині» – креативний простір для прогресивної молоді

Дівчата дякували усім, хто повірив у гарну справу, підтримував їх – морально, матеріально, досвідом і знаннями. Одним з таких людей є і депутат Луцької міської ради від партії «ЗА Майбутнє» Роман Кравчук.
«Сьогодні ми маємо справді історичну подію для мікрорайону. Ціль простору – інтегрувати у міське життя нашу молодь, де вона зможе спілкуватися, розвиватися, будувати плани на майбутнє. Такі осередки є гарною показовою моделлю для всієї луцької громади. Думаю, що з цього центру розпочнеться рух таких молодіжних центрів і осередків у місті. Це гарна перспектива, гарний приклад. І ми як депутати, як міська влада, зробимо усе для того щоб, поширити таку ініціативу по усій луцькій громаді», – наголосив Роман Кравчук. А ще пообіцяв передати подарунок – фірмову футболку від «Place for Teens» міському голові Ігорю Поліщуку.
Своїми враженнями від події поділилася і голова правління ГО «Розвиток Мікрорайонів Міста» Наталія Грушка. «Дівчата говорили, що 9 місяців вони виношували цей проєкт – як маленьку дитину. Дивлячись у їхні очі, я згадала себе у тому віці. Своє бажання змінити школу, молодь, село. Ми дуже раді, що спільно з міською радою змогли реалізувати цю ідею. Рада, що у нас є команда однодумців».
На глядачів чекала насичена програма, приурочена відкриттю молодіжного простору. Розпочали її вокальні виступи та запальний танець дівчат зі школи танцю «Баланс». За тим усі мали змогу побачити, що таке справжня українська відвага та майстерність. А також переконатися – постійні тренування дають надзвичайні результати. Це довели виступи учасників СК козацького бойового мистецтва «Герць». Глядачі захоплено аплодували акробатичним трюкам та елементам володіння традиційною національною зброєю – серпами, булавою, списами, шаблею.
Паралельно з цим наймолодші гості тішилися бульбашковим шоу, майстер-класами, розмальовками, солодощами. Вечірня пора не стала на заваді святу – на цей час організатори запланували гутірку, естафети, а на ще пізнішу пору – перегляд української пригодницької стрічки «Сторожова застава».
Олександр ДУРМАНЕНКО

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus