USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місцева пожежна охорона Луцького району - найгірша на Волині

3 Червня 2009 15:08
Начальник Луцького міського відділу головного управління МНС України у Волинській області Руслан Фтемов стурбований станом функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони у Луцькому районі. Про це він розповів під час засідання постійної комісії Луцької районної ради з питань економіки, земельних відносин, екології та розвитку підприємництва 3 червня, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької райдержадміністрації Сергій Дмитрук зазначив, що поза зоною обслуговування депо місцевої пожежної охорони - 80% населених пунктів району.
 
Руслан Фтемов проінформував, що у Луцькому районі із 13-ти зареєстрованих залишилось лише 6 боєздатних місцевих пожежних команд, що втричі менше, ніж, наприклад, на Старовижівщині. За словами еменесника, це - найгірший стан справ щодо місцевої пожежної охорони у області. 5 таких підрозділів - на балансі сільськогосподарських підприємств, а один - у селі Білосток - на балансі сільської ради. Пан Фтемов зазначив, що утримання однієї місцевої пожежної команди обходиться у 80 тисяч гривень на рік. Начальник фінансового управління РДА Лариса Бусель вважає, що ця гроші ще більші - приблизно 100 тисяч гривень.
 
Пан Фтемов зазначив, що у цьому році в Луцькому районі вже трапились 22 пожежі з трьома смертельними наслідками. Це завдало понад мільйон гривень прямих збитків, що є набагато більше, ніж за аналогічний період 2008-го (800 тисяч гривень). За показниками смертей і прямих збитків від пожеж Луцький район випередив місто Луцьк, хоча кількість пожеж у обласному центрі є більшою.
 
Найголовніше, що просив начальник Луцького відділу ГУ МНС - зберегти у боєздатному стані ті пожежні команди, що є, а також відновити підрозділ в селі Чаруків, де доволі часто трапляються пожежі. За словами Руслана Стемова, начальник головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук критикував його за стан місцевої пожежної охорони у Луцькому районі.
 
Депутатська комісія рекомендувала виділити 30 тисяч гривень з Резеровного фонду районного бюджету на потреби чаруківських пожежників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus