USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Місцева влада на Волині не зацікавлена у грошах, що лежать під ногами?

20 Липня 2009 10:56
Недоїмка з платежів до місцевих бюджетів із початку року зросла на 3,4 мільйона гривень (30,9%) і станом на 1 липня досягла 14,3 мільйона гривень. Із них майже 42% припадає на обласний центр. Про це сьогодні, 20 липня, під час апаратної наради у голови ОДА Миколи Романюка розповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ігор Никитюк, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Никитюка, у загальній структурі заборгованості 6,8 мільйона гривень припадає на недоїмку з податку з доходів фізичних осіб.
«Якщо по цьому податку ми ще можемо знайти якісь об’єктивні причини, то недоїмка по платі за землю обсягом 5,5 мільйона – це свідчення про недостатній контроль за збиранням цього податку, і в першу чергу – органами місцевого самоврядування», – додав він.
Надходження до державного бюджету, за рахунок яких формується дотація вирівнювання місцевим бюджетам, забезпечено на 59,7%. На фінансування видатків із загального фонду місцевих бюджетів спрямовано 1,273 мільярда гривень, що становить 48,3% до річних бюджетних призначень.
Ігор Никитюк розповів: «На виплату заробітної плати працівникам закладів бюджетної сфери спрямовано 735,2 мільйона гривень, або 50,8% від запланованого на рік. Минулого місяця область недоодержала 48 мільйонів гривень запланованої дотації вирівнювання із державного бюджету. Це значно ускладнило забезпечення своєчасної виплати зарплати працівникам закладів бюджетної сфери, які фінансуються з місцевих бюджетів. Так, у шести районах та місті Луцьку за оперативними даними станом на 1 липня заборгованість із виплати заробітної плати склала 19,2 мільйона гривень. Станом на 17 липня непогашена заборгованість становить 14,7 тисячі гривень в органах місцевого самоврядування Старовижівського району».
Микола Романюк поцікавився, яка структура заборгованості по платі за землю. Натомість начальник фінуправління відповів, що наразі не має такої інформації. Однак запропонував винести це питання на розгляд колегії ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus