USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місцеві громади повинні самі організувати приміські перевезення, – Імберовський

8 Червня 2019 07:00
Відразу декілька дачних масивів поблизу Луцька потерпають від нестачі маршрутних автобусів. Ця проблема уже піднімалася на рівні обласної адміністрації, але її так і не вдалося вирішити.

Своє бачення з цього приводу у ефірі телеканалу «Аверс» висловив депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський, інформує прес-служба УКРОПу.

«У мене, як депутата, є велике бажання аби ці адміністрації відійшли в забуття. Адже навіть Олександр Савченко зазначав, що це – непотрібний орган. Проблема нестачі транспорту в приміських селах та дачних масивах спричинена недоведеною до кінця реформою децентралізації. Для її вирішення потрібно першочергово вивести цей бізнес з тіні, аби офіційно сплачувалися податки. І потрібно брати приклад з сусідньої Польщі, аби кожен автобус мав свій касовий апарат, водій видавав чек, який контролювався б фіскальними органами. По-друге, ми маємо велику кількість пільговиків, яких у нас більше, ніж працюючого населення. Це все допустили депутати Верховної Ради, прийнявши десятки законів для пільговиків. Крім того парламентарі передали ці пільгові категорії на місцеві бюджети. Цей бізнес потрібно виводити з тіні, передати його під опіку органам місцевого самоврядування, які, в свою чергу, матимуть ресурс для того, аби компенсувати пільгові перевезення», – зазначає депутат.

Луцьк не може повністю фінансувати весь транспорт, який курсує до дачних масивів та приміських сіл, в той час, коли ним користуються жителі далеко не бідних приміських сільрад.

«У нас є адміністрація, і об’єднані громади, які пооб’єднувалися по два-три села з князьками на чолі, а обласний центр за них має вирішувати проблеми. Громади повинні самі організовувати ці перевезення, якщо їхні жителі-пільговики їздять до обласного центру», – каже Михайло Юрійович.

Крім того потрібно якомога швидше провести парламентські вибори, хоча ми й не маємо відкритих списків, і будемо мати чергових мажоритарників, які захищатимуть та лобіюватимуть свій бізнес. Уже сьогодні потрібно думати, що ми робитимемо далі. У 2019 році закінчується газова угода з Росією і запускається «Північний потік». Франція і Німеччина – перші лобісти цього проекту. Європа відстоює свої інтереси і не потрібно будувати ілюзії стосовно її підтримки.

Нам потрібні сьогодні вибори, новий уряд, парламент, керівники на місцях і вперед змінювати країну!", – резюмував Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дачниця Показати IP 8 Червня 2019 08:40
До чого тут вибори, якщо дачні масиви не належить формально селу??? Іноді такі масиви в полі і селу від них ні холодно, ні жарко, тому що це поза селом і мешканці села не мають нічого до тих маршрутів. Який поп - такий і приход.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus